• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Bespovratna sredstva za priključnu mehanizaciju i opremu Ministarstva poljoprivrede u 2015-oj godiniNa osnovu Pravilnika o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju („Službeni glasnik RS”, broj 105/14 od 03.10.2014. godine) Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije dodeljuje bespovratna sredstva.

Bespovratna sredstva se mogu dobiti u:
Primarnoj proizvodnji biljnih kultura: žitarica, industrijskog bilja, aromatičnog i lekovitog bilja, povrća, voća, grožđa, cveća.
Primarnoj stočarskoj proizvodnji: proizvodnja mleka (kravljeg i kozijeg), proizvodnja mesa (tov junadi, tov u sistemu „krava-tele”, proizvodnja prasadi za tov, odgoj ovaca i živine radi proizvodnje mesa), proizvodnja konzumne ribe, proizvodnja meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Detaljnije o bespovratnim sredstvima namenjenih biljnoj proizvodnji, pogledajte na sledećim linkovima:

Za detalje o bespovratnim sredstvima namenjenim stočarstvu, pogledajte na sledećim linkovima:

Pravo na podsticaje ima:
1) Fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
2) preduzetnik;
3) pravna lica: privredno društvo, zemljoradnička zadruga i srednja škola

Granica za podsticaje kada je prijava na konkurs u pitanju je maksimalno 50 ha prijavljeno pod biljnom kulturom za koju se oprema i mehanizacija planiraju koristiti (površina pod kulturom koja je prijavljena u registru poljoprivrednih gazdinstava).

Lice koje ima najviše 200 goveda, odnosno 1.000 koza, odnosno 1.000 ovaca, odnosno 200 svinja, odnosno 10.000 jedinki živine po turnusu može podneti konkursnu prijavu kada su u pitanju podsticaji u stočarstvu po ovom pravilniku.

Ovaj uslov ne važi kada je u pitanju nabavka mehanizacije i opreme za manipulisanje tečnim i čvrstim stajnjakom.

Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 2.000.000 do 5.000.000 dinara kada su u pitanju skladišni kapaciteti i hladnjače.

Zahtev za korišćenje podsticaja podnosi se Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 1. maja do 15. oktobra tekuće godine.

Uprava za Agrarna plaćanja se nalazi na adresi: Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u skladu sa Pravilnikom o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, obaveštava lica koja žele konkurisati za dodelu sredstava Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, da je neophodno da uz zahtev za dodelu sredstava prilože i potvrdu ovog sekretarijata koja dokazuje da lice nije koristilo podsticajna sredstva koja dodeljuje ovaj sekretarijat u 2015. godini za istu namenu.

Potvrda se može izvaditi svakog dana u zgradi Pokrajinske vlade, Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, bul. Mihajla Pupina 16, Novi Sad. Prethodno je neophodno popuniti zahtev koji se dobija na licu mesta. Fizička lica moraju poneti ličnu kartu, dok za pravna lica, odgovorna lica moraju pored lične karte poneti i pečat, kao i poreski identifikacioni broj i matični broj pravnog lica.

Kompletan pravilnik možete preuzeti OVDE.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije