• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

grb thumbNa osnovu člana 47. i 48. Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 72/09, 20/ 14-Odluka US, 55/ 14 i 47/ 18) člana 7. Pravilnika o načinu vođenja posebnog biračkog spiska nacionalne manjine ("Službeni glasnik Renublike Srbije", br. 61/18) a u vezi Odluke o raspisivanju izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 100/2022) raspisanih za 13.11.2022 godine, Opštinska uprava opštine Stara Pazova objavljuje Obaveštenje o uvidu u poseban birački spisak.

Odlukom o raspisivanju izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, izbori su raspisani za 13. novembar 2022. godine.

Opštinska uprava opštine Stara Pazova, kao organ nadležan za ažuriranje posebnog biračkog spiska za područje opštine Stara Pazova, izlaže na uvid poseban birački spisak za područje opštine Stara Pazova.

Poseban birački spisak je izložen u zgradi opštine Stara Pazova, u ulici Svetosavska 11 kancelarija broj 47, drugi sprat. Uvid u poseban birački spisak i promene u posebnom biračkom spisku građani mogu vršiti, svakog radnog dana u vremenu od 08.00 do 15.00 časova počev od 06.09.2022. godine do zaključenja biračkog spiska 28.10.2022. godine.

Uvid u Poseban birački spisak, u skladu sa Zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/ unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Zahtev za upis ili brisanje iz biračkog spiska, izmenu, ispravku ili dopunu podataka u posebnom biračkom spisku, građanin može podneti svakog radnog dana do 28.10.2022 godine u 24.00 časa, kada organ nadležan za vođenje Posebnog biračkog spiska donosi rešenje o zaključenju biračkog spiska.

Nakon zaključenja Posebnog biračkog spiska 28.10.2022. godine građani zahteve za upis i promenu/ispravku podataka podnose Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, preko Opštinske uprave, najkasnije 72 časa pre dana održavanja izbora, odnosno zaključno sa 09.11.2022. godine do 24.00 časa.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lica ovlašćena za ažuriranje biračkog spiska, dužna su da postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Preuzmite dokumenta:

Obaveštenje

Obaveštenje - slovački jezik

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije