• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

grb thumbObaveštavaju se građani opštine Stara Pazova da je u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije od 21. marta 2020. godine povodom situacije izazvane korona virusom, naša Opština, kao i sve lokalne samouprave u Republici Srbiji dobila hitno obaveštenje da se u narednom periodu pridržavamo do sada zvanično primljenih odluka i preporuka koje se tiču rada maloprodajnih objekata (odluke i preporuke nadležnih republičkih organa i kriznih štabova koje je osnovala Vlada Republike Srbije).

Zvanične preporuke su da rad maloprodajnih objekata treba organizovati po principu ograničavanja radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja na sledeći način:

• Ponedeljak – petak od 07.00 do 15.00 časova;
• Subota: za građane starije od 65 godina od 04.00 do 07.00, a za ostale građane od 08.00 do 12.00 časova;
• Nedelja neradan dan;
• Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.
• Trgovac može, u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Potrebno je da se navedene preporuke sprovedu odmah.

Takođe, uputstvo je da broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na 10m² uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača, u skladu sa Obaveštenjem objavljenim na internet prezentaciji Vlade R. Srbije 21. marta 2020. godine:
https://www.srbija.gov.rs/vest/453303/vlada-poostrila-mere-u-borbi-protiv-koronavirusa.php

Kontakt osoba za dodatna pitanja po ovoj temi je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, telefon: 011/41-49-478, elektronska pošta: zarko.malinovic@pks.rs

Preuzmite dokument:

Obaveštenje o obavezi pridržavanja odluka i preporuka koje se tiču rada maloprodajnih objekata

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije