• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predsednik vucic potvrdio stizu nove investicije u opstinu stara pazovaPredsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je u petak, 17. marta opštinu Stara Pazova, gde je u pratnji predsednika Opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića obišao proizvodni pogon kompanije „Stamevski“, koja ove godine obeležava 70 godina rada.

Primer kako uz podršku lokalne samouprave nekada mali privrednici i zanatlije, mogu da uvećaju svoje poslovanje i proizvodne kapacitete, a samim tim da zaposle i veći broj radnika, dolazi upravo iz ove sremske opštine, a kompanija „Stamevski“ je samo jedna od mnogobrojnih koje su pokazale da se to može postići.

Tokom obilaska samog proizvodnog pogona, predsednik Vučić se upoznao sa procesom proizvodnje torti i kolača, po kojima je ova staropazovačka firma poznata, a u razgovoru sa zaposlenima i vlasnikom, Aleksandrom Stamevskim pohvalio je njihov rad.

„Ovo je za Srbiju veoma važno, za naše privrednike, da im pomognemo da prošire svoju proizvodnju. Od sada ćete zahvaljujući novoj uredbi moći da dobijete i nove mašine, a od države ćete dobiti 50 odsto pomoći“, rekao je predsednik Vučić.

Predsedniku Vučiću u obilasku privrednika u opštinama Sremskog okruga, pridružili su se i ministar odbrane u Vladi RS, Miloš Vučević, ministar unutrašnje i spoljne politike, Tomislav Momirović, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković i predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Opština Stara Pazova dobro napreduje, svake godine realizuju se brojne investicije od značaja za građane, a u ovoj godini najavljena su velika ulaganja u glavni objekat Doma zdravlja, osnovnu školu „Boško Palkovljević Pinki“, a veoma kompleksan projekat izgradnje kanalizacije već je u realizaciji, primetio je predsednik Republike, tokom posete.

„Uradićemo državni put od Batajnice do Inđije. U staropazovački Dom zdravlja uložićemo 10 miliona evra, da svi građani, posebno stariji i deca, primete velike promene u kvalitetu. Uložićemo u školu „Boško Palkovljević Pinki“, a uradićemo i ono što je najskuplje, kanalizaciju u svim naseljima, u vrednosti od 70 miliona evra, što će sve država da uloži“, dodao je Vučić.

Prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović, izrazio je zadovoljstvo posetom predsednika Vučića, te istakao svestranu podršku koju mu on pruža i naglasio da će se truditi da kvalitet života građana u opštini Stara Pazova dostigne nivo kvaliteta u mnogo razvijenijim zemljama.

„Stara Pazova se konstantno širi i razvija. Neki projekti su ogromni i prezahtevni, da bismo sami kao lokalna samouprava mogli da se izbrimo sa svim izazovima tokom njihove realizacije. Čekaju nas, kao što ste čuli od predsednika Vučića, ulaganja u Dom zdravlja, nastavak izgradnje kanalizacije, putni pravac Batajnica – Inđija će se takođe rekonstruisati. Mi kao lokalna samouprava ćemo raditi adaptaciju objekta škole Pinki u Staroj Pazovi, zamenu vodovodnih cevi na teritoriji opštine, kao i ostale projekte koji se već realizuju.“

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije