• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna opstinu posetila delegacija iz republike srpskeČesto je Opština Stara Pazova, u javnosti, prepoznata kao primer dobre prakse i sredina, koja se svojim velikim privrednim razvojem poslednjih deset godina svrstala u prvi plan, ne samo među gradovima i opštinama u Srbiji, već i u regionu. Koji je to pristup privredi, investitorima, koja je procedura i kako izgleda neophodna komunikacija zaposlenih u našoj lokalnoj administraciji sa potencijalnim investitorima, a koji na koncu dovodi do novih radnih mesta i boljeg života građana, čest je razlog posete delegacija iz Srbije i regiona.

U potrazi za dobrom praksom i savetima koji će im pomoći da svoju malu opštinu u Republici Srpskoj učine primamljivom za investitore, delegacija Opštine Osmaci boravila je u poseti našoj opštini. Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, primio je petočlanu delegaciju u prostorijama opštine i izrazio zadovoljstvo što je naša opština model po kojem žele da se razvijaju i druge lokalne samouprave. „Naša opština kontinuirano proširuje mrežu svojih prijatelja sa kojima sarađuje na svim poljima. Otvoreni smo uvek za svaki vid saradnje, rado ćemo pomoći sa svakim savetom, preporukom manje razvijenim opštinama. Zahvaljujući odličnoj saradnji koju ima naša Vlada sa Vladom Republike Srpske, mi imamo potpisan sporazum o saradnji sa nekim opštinama iz RS. Pre deset godina, moj tim i ja smo sastavili agendu prioriteta za razvoj naše opštine, pametnim ulaganjem, planiranjem detaljno investicija potrebnih za bolji život građana, mi smo danas jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji, a i šire“, naglasio je predsednik opštine gostima iz Srpske.

Sa svega 6000 stanovnika, Opština Osmaci je najmanja i najmlađa opština u Republici Srpskoj, nalazi se između Zvornike i Tuzle. „Veliki broj ljudi poreklom iz naše opštine sada živi i radi u mestima staropazovačke opštine. Kada dođu u posetu u svoje rodno mesto, dele sa svojim rođacima samo pozitivna životna i radna iskustva iz Stare Pazove. Upravo to je naša želja, da od najboljih i njihove prakse prepišemo sistem razvoja opštine, ali onako kako će potrebe građana biti u samom vrhu prioriteta“, istakao je načelnik ove opštine, Radan Sarić i zahvalio se svom domaćinu na prijemu i vremenu.

Gosti iz Republike Srpske tokom svog boravka u ovoj sremskoj opštini, imali su prilike da obiđu i Industrijske i Radne zone na teritoriji Opštine Stara Pazova, te uvide kako u praksi izgleda sve ono što im je predstavljeno na prijemu kod predsednika Opštine Stara Pazova.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije