• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna sertifikat za povoljno poslovno okruzenje opstini stara pazovaKrajem oktobra meseca Opština Stara Pazova je na svečanosti održanoj u Dubrovniku (Republika Hrvatska) dobila Certifikat, kojim se potvrđuje da je i ovoga puta ispunila kriterijume Programa certifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi. Certifikate dodeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, koja okuplja više od 20 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a na događaju je ozvaničeno i proširenje ove platforme.

„Pre svega želim da se zahvalim na poverenju, koje se ogleda u certifikatu, svojevrsnom priznanju dobijenom na osnovu rezultata unapređenja rada naše lokalne samouprave, koja je velikim trudom dostigla standarde povoljnog poslovnog okruženja za region jugoistočne Evrope. Izuzetna je čast naći se u ovakvom društvu, među lokalnim samoupravama, čije zalaganje doprinosi zajedničkom cilju, a to je poboljšanje života svih građana i brži i stabilniji razvoj naše zemlje. Kroz ovaj program mi smo bliži stranim investitorima, konkurentniji smo gledano iz ugla stranih zemalja i inostrane privrede, koja traži pouzdanog i ravnopravnog partnera i to je ideja vodilja i imidž, koji mi kao lokalna samouprava održavamo unazad deset godina i koji želimo da održimo i u godinama ispred nas“, naglasio je ovim povodom predsednik staropazovačke Opštine, Đorđe Radinović. Ceremoniji dodele certifikata u Dubrovniku prisustvovale su Marina Savić, zamenica predsednika opštine i Suzana Ilić, načelnica Odeljenja za privredu pri Opštini Stara Pazova.

„Sam proces targetira sve neophodne aktivnosti, koje je neophodno sprovesti u oblasti lokalnog samoupravljanja, kako prema građanima, tako i prema privredi na lokalu. Da bi jednu lokalnu samoupravu neko video kao ozbiljnog partnera, prijateljski raspoloženog i odlučnog kada je razvoj u pitanju, u praksi mora da se postigne unapređenje kvaliteta usluge. Nijedan investitor vam neće doći i sam „kucati na vrata“, a da prethodno nije doneo strateški najbolju odluku za svoje poslovanje, a certifikat je potvrda da je Opština ispunila visoke standarde“, izjavila je za medije nakon događaja, Marina Savić, zamenica predsednika Opštine Stara Pazova. Kroz ovaj program od 2012. godine prošlo je više od 100 gradova i opština iz regiona. Certifikat koji traje tri godine trenutno poseduju 44 lokalne samouprave, a kriterijumi istog su održiva strategija lokalnog razvoja, funkcionalna Kancelarija za lokalno – ekonomski razvoj, partnerski odnos sa privatnim sektorom, efikasan sistem izdavanja građevinskih dozvola, ažuran ekonomski profil i elektronske baze podataka, predvidivi troškovi poslovanja, dostupnost radne snage, podsticajna politika i mere podrške preduzetništvu kao i adekvatna infrastruktura i pouzdane komunalne usluge. Opština Stara Pazova je u skladu sa standardom BFC SEE ostvarila 84 od ukupno 100 procentnih poena (da bi lokalna samouprava stekla status opštine po meri privrede prema ovom standardu, potrebno je da ispuni 75% navedenih kriterijuma).

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije