• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna opstina republicke i pokrajinske institucije zajednicki pomazu agrarMinistar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, posetio je u petak, 18. februara, opštinu Stara Pazova. Zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomirom Božićem i predsednikom Opštine Stara Pazova, Đorđem Radinovićem, obišao je poljoprivredno gazdinstvo „Lončar“ u Belegišu, kao primer uspešnog poljoprivrednog proizvođača koji koristi pametnu mehanizaciju.

 

Poljoprivredno gazdinstvo, koje vode braća Marko i Nikola Lončar, bavi se živinarskom proizvodnjom, ratarstvom na otvorenom i zatvorenom i svinjarstvom. Braća Lončar su iz Beograda sa porodicama došli u Belegiš i na očevom imanju odlučili da zasnuju poljoprivredno imanje. Osim jake volje, u razvoju gazdinstva, mnogo su im značile i podsticajne mere države za poljoprivrednike.

Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, je ovom prilikom istakao da će opština Stara Pazova i dalje nastaviti da subvencioniše razne sektore poljoprivrede. Za Konkurs opštine Stara Pazova za poljoprivrednike, koji će biti raspisan u martu mesecu, iz opštinskog budžeta, izdvojeno je 10 miliona dinara.

Cilj posete resornog ministra, Branislava Nedimovića i pokrajinskog sekretara, Čedomira Božića je bio da se čuju potrebe poljoprivrednika kao i da se na licu mesta vide realizovani projekti, koje su vlasnici gazdinstva uspešno sproveli kroz subvencije, koje su dobili od Republike i Pokrajine. Susretu sa resornim ministrom i pokrajinskim sekretarom prisustvovalo je oko dvadesetak mladih poljoprivrednih proizvođača iz Belegiša i okolnih sela.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije