• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna izmena zakona o izbeglicama korisnicima sirp programa donosi mogucnost otkupa stanovaPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, zamenica predsednika opštine, Marina Savić i direktor JP Opštinska stambena agencija, Vladimir Jovanović, održali su sastanak u prostorijama Opštinske uprave opštine Stara Pazova u petak, 04. februara, a povodom ranije održanog sastanka predstavnika svih lokalnih samouprava u kojima se realizuju Habitat programi (Valjevo, Kraljevo, Čačak, Niš, Kragujevac, Stara Pazova i Pančevo), koji je održan u Predsedništvu Srbije, čija je tema bila rešavanje problema izbeglih i raseljenih lica korisnika stanova iz SIRP programa, tokom izmena Zakona o izbeglicama, koji treba da se nađe u skupštinskoj proceduri.

Na sastanku u Predsedništvu Srbije, na kojem su prisustvovali i predstavnici izbeglih i raseljenih lica, svi prisutni su se usaglasili oko konačne verzije predloga Zakona o izbeglicama, koji daje mogućnost da nakon mnogo godina stanovanja i korišćenja, korisnici stanova iz pomenutog programa, iste mogu da otkupe.

Predsednik Radinović je ocenio da je predlog izmene Zakona o izbeglicama veoma konstruktivan i na obostrano zadovoljstvo i jedinica lokalne samouprave i izbeglih i raseljenih lica, jer će njihov status biti konačno rešen. Opština Stara Pazova je jedna od 7 gradova i opština u Srbiji u kojima je sproveden SIRP program koji je finansirala Vlada Republike Italije u periodu od 2005. do 2008. godine.

Ovim programom je 2008. godine završena izgradnja 76 stanova u Novim Banovcima, u naselju Banovci-Dunav, nakon čega je sproveden konkurs za dodelu stanova u zakup - 60 za izbeglice i 16 za domaće stanovništvo. Iste godine se 76 porodica uselilo u stanove ukupne neto površine 3.062,34 m2. Opštinska stambena agencija, po odluci SO Stara Pazova, upravlja stanovima, vrši raspisivanje konkursa svake tri godine, popunjava upražnjene stanove, vrši naplatu stanarina, održava i čisti zgrade.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije