• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna ubedljiva vecina glasom potvrdila da na referendumuPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, istakao je zadovoljstvo zbog odziva građana i rezultata glasanja na teritoriji opštine Stara Pazova, na juče održanom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, sa 53 biračka mesta, od 55.323 građanina koja imaju pravo glasa, na referendum je izašlo 18.785 ili 33,96% biračkog tela. Za promenu načina izbora sudija, predsednika sudova, tužilaca i njihovih zamenika glasalo je 61,77% od ukupnog broja birača, odnosno 11.603 građana staropazovačke opštine, dok je protiv glasalo 37,49% birača, 7.042 građanina. Prema preliminarnim podacima Republičke izborne komisije, građani Srbije su prihvatili predlog o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa. Na osnovu 97,02 posto obrađenih biračkih mesta, za je glasalo 61,84 posto građana Srbije, dok je protiv promena bilo 37,10 posto.

Zahvaljujući svim građanima, koji su izašli i glasali „DA“ za promene, Srbija će imati po prvi put nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo. Ovim promenama praksa izbora sudija i tužilaca se usklađuje sa evropskom, na šta smo, kao zemlja kandidat za članstvo u Evropsku uniju i bili u obavezi da regulišemo. Nezavisno pravosuđe je jedan od osnovnih uslova za pristupanje Republike Srbije u Evropsku uniju.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije