• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna ogromna kolicina padavina i akumulacija kisnice na najnizim tackama stvorila probleme gradjanima staropazovacke opstineNa teritoriji opštine Stara Pazova u noći između nedelje i ponedeljka pala je rekordna količina kiše, čak 197 litara, znatno više nego što je to bio slučaj sa vremenskim nepogodama koje su pogodile Srbiju u maju 2014. godine. Kanali pored ulica u naselju su bili puni vode, a vode je usled prelivanja i velike akumulacije kišnice u kratkom vremenskom intervalu bilo i na asfaltu i trotoarima, čak i na mestima gde postoji besprekorna kišna kanalizacija.

Odmah po sagledavanju posledica ove vremenske nepogode predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović sa svojim saradnicima, obišao je najkritičnije ulice u Novoj Pazovi i Novim Banovcima. U pojedinim ulicama u Novoj Pazovi, visina vode je dosezala i do jedan metar. Po hitnom nalogu, mehanizacija javnih preduzeća je odmah reagovala i 24 časa dnevno su cisterne i ljudstvo radili na crpljenju vode.

„Tokom noći smo sa cisternama crpili vodu iz najkritičnijih ulica u Novoj Pazovi i Novim Banovcima. Sada je situacija mnogo bolja, noćas je to izgledalo katastrofalno, verujte. Mi iz opštinskog kriznog štaba smo na terenu od noćas i mogu reći da se stanje poboljšava. Svaka čast vrednim radnicima javnih komunalnih preduzeća, koji su celu noć radili na crpljenju vode i čišćenju zapušenih odvoda. Uspeli su da saniraju sve probleme u skoro svim naseljima, manja količina vode je ostala još u pojedinim ulicama u Novoj Pazovi i sva mehanizacija je usmerena na te tačke.“, izjavio je prilikom obilaska poplavljenih ulica, prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

Prema izveštajima službi javnih preduzeća, koje su na terenu zbog veoma velike količine padavina, koju nije mogla fizički da primi kišna kanalizacija, te prisustva podzemnih voda u pomenutim delovima naselja, koje su i ranijih godina nakon većih padavina pravile probleme, došlo je do zagušenja i fekalne i kišne kanalizacije, zastoja i nakupljanja vode na asfaltu. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskog kriznog štaba i javnih komunalnih preduzeća, u većini slučajeva sprečena je veća šteta na objektima kuća. Štab za vanredne situacije će u narednom periodu procenjivati osnove za eventualnu naknadu štete nastale tokom vremenskih nepogoda na teritoriji opštine Stara Pazova.

Veliku zahvalnost predsednik Radinović je tokom boravka na terenu uputio i građanima Nove Pazove, koji su zajedno sa članovima opštinskog štaba, pomagali radnicima na crpljenju vode, ali i svim ostalim stanarima, čije ulice su takođe bile poplavljene, što su pokazali solidarnost i smirenost, jer tokom radova nije zabeležen nijedan incident, iako su građani mahom bili uplašeni zbog brzog porasta vode u ulicama.

Hidroinženjeri na najkritičnijim tačkama u naseljima

U narednom periodu, po odluci rukovodstva, Opština Stara Pazova će angažovati hidroinženjere koji će uz pomoć vodoprivrednih preduzeća „Galovica“ i „Vode Vojvodine“ narednih dana obići najkritičnije ulice u najnižim delovima naselja Opštine, gde se voda često zadržava nakon padavina, kako bi pronašli trajno rešenje ovog ponavljajućeg problema.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije