• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

krizni stab sednica 04 09 2020 CIRNa osnovu člana 41.stav 4. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, broj 87/18), i na osnovu Rešenja o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situacije(„Službeni list opština Srema“11/19), a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“ broj 37/20), Opštinski štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova, na sednici održanoj dana 04. 09. 2020. godine, donosi Zaključak.

I

Mere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19

1. NALAŽE SE građanima da u toku boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje 1,5 metra, dok u toku boravka na otvorenom prostoru ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu nose zaštitne maske.

2. ZABRANjUJU SE javna okupljanja na teritoriji opštine Stara Pazova na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - kada se istovremeno okuplja više od 30 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 m, odnosno na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice.

3. NALAŽE SE svim privrednim subjektima da na odgovarajućim mestima jasno istaknu informacije o merama bezbednosti i prevencije COVIDA-19.

4. OGRANIČAVA SE broj lica koja mogu prisustvovati sahrani na 30, uz poštovanje mera zaštite i prevencije, odnosno obezbeđivanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko nije moguće obezbediti da udaljenost lica bude najmanje 1,5m.

II

Delatnost u oblasti tgrovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva

5. OGRANIČAVA SE radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Stara Pazova tako da će objekti koji nemaju baštu raditi do 23,00 časa, dok će objekti koji imaju baštu raditi radnim danima do 24,00 časova, a petkom i subotom radno vreme istih će biti do 01,00 časova.

6. OGRANIČAVA SE radno vreme trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću na teritoriji opštine Stara Pazova tako da će radno vreme istih biti od 06,00 časova do 23,00 časova svim danima.

7. NALAŽE SE vlasnicima svih objekata uslužne delatnosti da organizuju rad u skladu sa primenama preventivnih mera propisanim Uredbom Vlade RS o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID- 19 (obavezna fizička distanca između lica od najmanje 1,5 metra, obavezna dezinfekcija mobilijara, obavezno nošnje maski svih lica u zatvorenom prostoru, kao i zaposlenih i na otvorenom prostoru, ograničavanje broja lica i drugo).

III

Delatnost u oblasti javnog saobraćaja, gradskog i prigradskog prevoza putnika, i taksi prevoza

8. OBAVEZNO JE nošenje zaštitnih maski u javnom drumskom i železničkom prevozu putnika.

9. OBAVEZNO JE organizovanje gradskog i prigradskog prevoza putnika u skladu sa preporukama nadležnih organa, te obezbeđivanje bezbednosti kako zaposlenih lica, tako i korisnika usluga (obavezna dezinfekcija svih prostorija stanica, opreme, mobilijara, upotreba zaštitnih sredstava).

10. NALAŽE SE taksi prevoznicima da poštuju sve mere prevencije, te da u skladu sa tim prilikom obavljanja prevoza nose zaštitne maske, da redovno provetravaju i dezinfikuju vozilo, te da ne primaju u vozilo putnike koji nemaju zaštitne maske, ili koji imaju bilo koji od simptoma COVIDA-19.

IV

Delatnosti iz oblasti kulture i organizacija kulturnih manifestacija

11. Izuzetno od tačke 2, DOZVOLjAVA SE organizacija kulturnih manifestacija u otvorenom i zatvorenom prostoru, u ustanovama kulture i institucijama koje se bave kulturnom delatnošću uz prisustvo maksimalno 500 ljudi uz poštovanje svih propisanih mera.

12. OBAVEZNO JE nošenje zaštitnih maski za sve zaposlene i posetioce u zatvorenim prostorijama i za sve zaposlene na otvorenom, te obezbeđivanje dezinfekcionih sredstava, čišćenje prostora nakon svake predstave ili projekcije, obavezan razmak između sedećih mesta od najmanje 1,5 m, obezbeđivanje fizičke distance između posetilaca, kao i protok prirodnog vazduha, kad gdo je to moguće.

V

Delatnosti iz oblasti sporta i organizacija sportskih dešavanja

13. NALAŽE SE organizatorima sporstkih dešavanja da iste ogrnizuju uz poštovanje propisanih mera, te obezbeđivanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski.

14. Svi sportski klubovi sa teritorije opštine Stara Pazova koji organizuju i održavaju treninge i takmičenja u sportskim salama i sportskim halama dužni su da iste orgnizuju tako da jedno lice bude na 4 m2 zatvorenog prostora.

VI

Sprovođenje mera iz ovog akta, u skladu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima, obezbeđuje i nadzire Odeljenje za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti Opštinske uprave opštine Stara Pazova uz saradnju sa drugim državnim organima.

VII

Danom stupanja na snagu ovog Zaključka prestaju da važe odredbe Zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije broj 820-40/2020- I od 17.07.2020.godine i drugih Zaključaka Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Stara Pazova koje se odnose na mere zaštite od COVIDA- 19, a koje nisu u skladu sa odredbama ovog akta.

VIII

Ovaj Zaključak stupa na snagu odmah, a isti objaviti u "Službenom listu opština Srema", kao i na oglasnoj tabli Opštinske uprave, internet prezentaciji opštine Stara Pazova i sredstvima javnog inforimisanja.

Preuzmite dokument:

ZAKLjUČAK

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije