• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

krizni stab 3 sednica 2020 CIRNa osnovu Instrukcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i člana 46 Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja ("Službeni glasnik RS" broj 31/20, 36/20, 38/20 i 39/20) Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova upućuje sledeće Obaveštenje.

Da je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije u vanrednoj sitauciji zabranjeno obavljanje javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju autobusima osim posebnog linijskog prevoza koji će privredni subjekti obavljati isključivo radi realizacije radnih zadataka zaposlenih.

Uz prethodno pribavljenu saglasnost ministarstva nadležnog za poslove saobraćaja Opština Stara Paova može izdati dozvolu za posebno organizovane linije saobraćaja isključivo u cilju omogućavanja obavljanja radnih obaveza i zadataka u skadu sa merama Vlade Repubike Srbije a radi prevoza prioritetnog medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je zaposleno u zdravstvenim ustanovama, zaposlenih lica u komunalnim službama čije je funkcionisanje neophodno i nije moguće obavljati od kuće odnosno onih zaposlenih koji obavljaju sve druge poslove koji su u funkciji obezbeđivanja zdravlja i bezbednosti građana Republike Srbije.

Opština Stara Pazova je odredila mejl adresu office@starapazova.rs za podnošenje zahteva nadležnih službi i subjekata o potrebama zaposlenih za organizovanje posebno formiranih linija gradskog i prigradskog prevoza. Dobijeni zahtevi za izdavanje dozvola će se dalje prosleđivati Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije radi davanja saglasnosti ili izdavanja dozvole (u zavisnosni od toga ko je nadležan za izdavanje dozvole) na mejl adresu kabinet@mgsi.gov.rs.

Zahtevi se podnose isključivo preko Opštine Stara Pazova.

Ministarstvo nadležno za poslove saobraćaja će stav ministra dostaviti podnosiocu u elektronskoj formi sa zvanične mejl adrese a prema instrukciji Ministarstva. Stav Ministra će se smatrati dozvolom odnosno prethodno datom saglasnošću prema Uredbi o merama za vreme vanrednog stanja Vlade Republike Srbije. Pre podnošenja zahteva za odobrenje međumesnog prevoza, odnosno podnošenje zahteva za prethodnu saglasnost za izdavanje dozvola za poseban oblik gradskog i prigradskog prevoza potrebno je:
1. Pribaviti od nadležnih službi podatke o ukupnom broju lica (broj lica, vreme prevoza/učestalost, odredište prevoza, naziv poslodavca, naziv prevoznika, registarske brojeve vozila, imena vozača) kojima obezbeđuju prevoz,
2. Dostavi definisanu rutu prevoza za svaki vid prevoza, koji se može odobriti uz posebnu dozvolu ministarstva ili jedinice lokalne samouprave uz prethodno pribavljenu saglasnost ministarstva nadležnog za poslove prevoza,
3. Izradi i dostavi obrazloženi predlog odluke za obavljanje prevoza za koji se traži dozvola odnosno pribavlja prethodna saglasnost ministra, nadležnog za poslove saobraćaja, uz izvršenu procenu da se radi o prevozu čije je održavanje neophodno.

Dodatno pojašnjenje Instrukcije prosleđeno od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

U cilju efikasne primene Obavezne instrukcije o primeni Uredbe o izmenama i dopunama mera za vreme vanrednog stanja u oblasti prevoza putnika u drumskom saobraćaju, u nastavku vam dostavljamo pojašnjenje procedure sa delom koji se odnosi na prijavu zaposlenih koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa.

1. S obzirom da privredni subjekti preko Ministarstva privrede (i Excel obrasca sa ličnim podacima) prijavljuju MUP-u svoje zaposlene koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa, neophodno je da privredni subjekti prvenstveno ovu dozvolu pribave. Instrukciju Ministarstva privrede možete preuzeti sa zvaničnog sajta: https://privreda.gov.rs/
2. Po dobijanju dozvole MUP-a, privredni subjekt se obraća svojoj opštini/gradu sa iskazanom i obrazloženom potrebom za prevoz svojih zaposlenih, u cilju dobijanja dozvole.
3. Opština/grad se obraća Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) sa zahtevom za dobijanje prethodne saglasnosti (iz Obavezne instrukcije). U okviru ovog zahteva, opština/grad obaveštava MGSI da će se prevoz odvijati (u potpunosti ili delimično) u vreme policijskog časa i da zaposleni privrednog subjekta imaju dozvolu MUP za kretanje u vreme policijskog časa. Ova, prethodna saglasnost MGSI se može izdati uz uslov da privredni subjekt koji će vršiti prevoz putnika dobije dozvolu za vozača od MUP-a za kretanje u vreme policijskog časa i obaveste ih o odobrenoj ruti prevoza i terminima.
4. Prevoznik se preko Ministarstva privrede obraća MUP i ako dobiju dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa, može da organizuje prevoz.
Na ovaj način i zaposleni i vozač imaju dozvolu MUP za kretanje u vreme policijskog časa, a sama linija prevoza zaposlenih ima dozvolu opštine/grada, uz prethodnu saglasnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Napomena:
DOZVOLE ZA KRETENjE u vreme policijskog časa izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Repubike Srbije na sledeći način a prema instrukciji Ministarstva privrede:
"Zahtev se podnosi na obrascu koji je prošrsalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem na imejl adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije (PKS).

Ministarstvo privrede će upućivati zahteve MUP koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u vreme trajanja zabrane kretanja.

Javna preuzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa a čiji je osnivač Repubika Srbija zahtev podnose preko Ministarstva privrede na elektronsku adresu: javna.preduzeca@privreda.gov.rs.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od onšteg interesa a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na elektronsku adresu lokalna.samoupgava@mduls.gov.rs".

Zahtev za izdavanje dozvole za prevoz možete preuzeti sa zvaničnog sajta opštine Stara Pazova.

Napominjemo da će se taksi prevoz, imo servis i prevoz za sopstvene potrebe na teritoriji opštine Stara Pazova odvijati u skladu sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Imajući u vidu sprecifičnost situacije u prilogu ovog Obaveštenja možete preuzeti Instrukcije Ministarstava i Uredbu Vlade Republike Srbije.

Preuzmite dokumenta:

Štab za vanredne situacije – Obaveštenje

Zahtev za izdavanje dozvole za prevoz putnika

Instrukcija Ministarstva privrede

Obavezna instrukcija o primeni Uredbe

Uredba Vlade Republike Srbije o merama za vreme vanrednog stanja

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije