• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna pazljivkova smotra 25022020 za predskolce i osnovce prvog i drugog razreda u skolama nase opstineU organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja ove godine će biti organizovan projekat "Pažljivkova smotra" u 50 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, čime će biti obuhvaćeno više od 70 000 mališana. Projekat je osmišljen kao vid obrazovno-zabavnog karaktera gde će deca predškolskog i prvg i drugog razreda kroz takmičenje iz poznavanja bezbednosti saobraćaja savladati osnovna pravila kao najmlađi učesnici saobraćaja.

Agencija je uvidela potrebu da se sve sfere društva, počev od roditelja, škola i vrtića pa do državnih institucija aktiviraju na ovom polju kako bismo edukovali najmlađe kada je bezbednost saobraćaja u pitanju. Višegodišnja iskustva i istraživanja su pokazala da se nedovoljno pažnje posvećuje ovom problemu, te da najmlađi učesnici u saobraćaju ne znaju kako se na pravilan način kreću trotoarom, kako se prelazi ulica, kako se vozi bicikl, i slično. Ideja samog projekta je da se deca uzrasta od 5-8 godina koristeći bojanku i knjigu Pažljivkova pravila savladaju osnove bezbednosti saobraćaja, a sve kroz zabavno edukativni sadržaj. Maskota projekta je dobro poznati mališan Pažljivko, koji će svoje znanje preneti na mlađe drugare.

Ovim projektom će biti obuhvaćeni sve mališani predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda u školama i vrtićima na teritoriji naše opštine, odnosno 1300 osnovaca i oko 650 dece u predškolskim ustanovama. Uz podršku lokalnog Saveta za bezbednost i uprave školskih stanova, preko 100 prosvetnih radnika je uključeno u organizaciju takmičenja. Sve je zamišljeno kao školsko, opštinsko, reginaonalno i republičko takmičenje, a za najbolje ekipe i mentore obezbeđene su vredne nagrade. Školsko takmičenje na teritoriji opštine Stara Pazova održaće se 25. februara, dok će datum opštinske smotre biti kasnije zakazan.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije