• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna sufinansiranjem sa pokrajinskom vladom do jos novih investicija u infrastrukturiDelovi naselja Nova Pazova koji, zbog starih azbestnih cevi, imaju poteškoće sa snabdevanjem vodom iz vodovoda, zahvaljujući ulaganjima i opredeljenosti opštinskih vlasti da se ovaj višedecenijski problem najzad reši, uskoro dobijaju novu mrežu. Opština Stara Pazova je preko konkursa pokrajinske Vlade obezbedila dodatna sredstva za sufinansiranje projekta rekonstrukcije vodovodne mreže i u ulici Miloša Obilića u Novoj Pazovi u vrednosti od 20 miliona dinara.

Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji i zajedničkim ciljevima ka infrastrukturnim poboljšanjima, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, potpisao je krajem prošle nedelje ugovor o dodeli sredstava za pomenuti projekat, a u ime pokrajinske Vlade, njen predsednik Igor Mirović i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Predsednik Radinović je istakao da će se realizacijom ovog projekta praktično rešiti problem sa vodovodom i kanalizacijom u ovom delu Nove Pazove, te podsetio da se u ovom naselju već uveliko radi na izgradnji dela kanalizacione mreže u ulicama Vojvođanska i Poljski put i na izgradnji vodovodne mreže, odnosno zameni azbestnih, vodovodnih cevi u ulicama Kneza Mihajla i Vojvode Putnika.

„U narednoj godini Opština Stara Pazova će kod pokrajinske administracije nastaviti da konkuriše za sredstva za izgradnju kanalizacije u čitavom Bloku 9 u Novoj Pazovi, kao i za sanaciju glavnog kolektorskog pravca između Stare i Nove Pazove“, istakao je za medije predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Pokrajinska vlada je samo u ovoj godini, širom Vojvodine, potpisala ukupno 24 ugovora, za koje je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 570 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodovodnih mreža. Opština Stara Pazova je pohvaljena kao lokalna samouprava koja ažurno prati i bez greške priprema projekte od značaja za građane.

Predsednik Vlade AP Vojvodine, Igor Mirović, najavio je da će budžetom za narednu godinu biti predviđena sredstva i za finansiranje pripreme projektne dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode, za prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama širom Vojvodine.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije