• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-ministarstvo-planira-1-milijarde-dinara-za-putnu-infrastrukturu-u-opstinama-sremskog-okrugaPotpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je juče u Opštini Pećinci sastanak sa predsednicima opština iz Sremskog okruga na temu razvoja drumske i železničke infrastrukture.

Ovom prilikom, prvi čovek staropazovačke Opštine Đorđe Radinović je izneo relevantne informacija o nekoliko infrastrukturnih projekata, koji su već u proceduri lokalne samouprave za sprovođenje u narednom periodu. U okviru ovog sastanka zaključeno je da bi bio izuzetan doprinos da se upravo ove investicije sprovedu u saradnji sa ministarstvom, što će biti definisano u skladu sa planiranom investicijom.

“Mi ovde imamo opštine koje se direktno nalaze u jednom velikom projektu, a to je modernizacija brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Da nema tako dobre saradnje Okruga tj. opština koje se nalaze na tom delu, ja nisam sigurna da li bi uspeli da uradimo sve u roku, a tiče se pre svega eksproprijacije i drugih aktivnosti, koje su uslov za uspeh u radu", istakla potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, i zatim dodala da je na sastanku napravljena realna dinamika realizacije projekata za ovu i 2020. godinu. “Opredelićemo dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu. Hvala svim opštinama i gradu Sremskoj Mitrovici na podršci, koju nam pružaju za kapitalne projekte, koje Ministarstvo vodi - izgradnju brze pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i budućeg auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji očekujemo da u junu započnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin”, dodala je između ostalog ministarka.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković je zahvalio svim predsednicima lokalnih samouprava ovog okruga na informacijama o lokalnoj putnoj infrastrukturi, ali i detaljima o ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Sastanku su, pored predsednika Radinovića, prisustvovali i gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednici opština Inđija, Šid, Irig i Ruma.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije