• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-sto-godina-od-oslobodjenja-opstine-stara-pazova-secanje-na-zavrsetak-velikog-rataU znak zahvalnosti za velika dela herojstva, svojim precima koji su u I Svetskom ratu dali svoj život za oslobođenje Opštine Stara Pazova i otadžbine Srbije, predsednik ove sremske Opštine Đorđe Radinović, položio je juče venac na spomen bisti Kralja Petra I ispred Sokolskog doma u centru Stare Pazove.

Polaganju venaca, koje je održano u 10:00 časova prisustvovali su građani, poštovaoci i potomci, učesnika u Velikom ratu, a pored predstavnika lokalne samouprave vence su položili i predstavnici 204 Vazduhoplovne brigade Vojske Srbije.

Svečanost je uveličana i pevanjem pesme „Tamo daleko“ u izvedbi hora „Zvonce“, koja je i nastala davne 1917. godine u progonstvu na Krfu kao setna himna srpskih vojnika daleko od svoje rodne grude.

U svom obraćanju predsednik je podsetio prisutne na istorijski momenat koji se odigrao pre tačno 100 godina, na junaštvo predaka, rodoljublje i nesebičnu žrtvu, čiji je plod današnja sloboda u kojoj uživamo kao potomci.

Opština Stara Pazova na inicijativu predsednika Radinovića i Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve, sedam godina u nizu, šalje najbolje učenike iz staropazovačkih škola upravo na Krf gde tokom dve nedelje borave na edukativnom kampu, a u cilju negovanja tradicije, ali i sećanja na istorijski podvig vojske, koja je proslavila našu zemlju i naš narod i zauvek zadivila ukupnu svetsku javnost tog vremena.

Kao znak zahvalnosti precima, sva postojeća spomen obeležja na Krfu su do sada obnovljena zahvaljujući Opštini i Patrijaršiji, ali i trudu dece koja aktivno tome doprinose, a predsednik je ovom prilikom najavio da će projekat koji Opštinu Stara Pazova vezuje za ostrvo Krf, u saradnji sa Srpskom i Grčkom pravoslavnom crkvom i upravom ovog ostva, imati svoj dalji epilog kroz izgradnju adekvatnog kampa za decu, koja na Krf, kroz pomenuti program, odlaze svake godine.

Video prilog:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije