• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

JP Opštinska stambena agencija Stara Pazova gradi stambenu zgradu za izbegla lica u GolubincimaU sredu, 12. marta završena je procedura potpisivanja Memoranduma između Opštine Stara Pazova i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Predmet Memoranduma je saradnja Opštine i Komesarijata na obezbeđivanju stambenih rešenja za najugroženija lica u statusu izbeglice i lica kojima je prestao status izbeglice - kroz izgradnju stambenog objekta za kolektivno stanovanje u okviru sprovođenja Regionalnog stambenog Programa u Republici Srbiji.

Sredstva za građenje stambene zgrade obezbeđuje Komesarijat za izbeglice kroz donaciju, koja će se nameniti iz sredstava Fonda Regionalnog stambenog Programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Komesarijat će obezbediti odgovarajući projekat za finasiranje u okviru Regionalnog stambenog Programa, dok će Jedinica za upravljanje projektom (pri Vladi Republike Srbije) obezbediti svu neophodnu tehničku podršku.

JP Opštinska stambena agencija Stara Pazova gradi stambenu zgradu za izbegla lica u Golubincima„Među projektima od vitalnog značaja, koje smo inicirali i koje radimo širom naše Opštine, nalazi se upravo i ovaj projekat izgradnje stambenih zgrada za potrebe raseljenih lica koja žive ovde. Kako bi svim uključenim stranama omogućili što bržu realizaciju, mi smo našu prvu obavezu, koja je podrazumevala obezbeđivanje lokacije i izdavanje lokacijske dozvole, završili i dostavili Komesarijatu u roku od tri dana. Lokacija se nalazi u Golubincima u Pazovačkoj ulici u samom centru. Objekat će imati 30 stanova u prvoj fazi izgradnje, a predviđeno je da se uplanira izgradnja još 30 stanova. Prema aktuelnom stanju tj. shodno broju lica koja ispunjavaju neophodne uslove, naša Opština ima potrebu za oko 180 stanova. Idejni projekat smo već pripremili, a za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za izgradnju objekta će se takođe pobrinuti Opština odnosno JP Opštinska stambena agencija“, naglasio je predsednik Opštine Đorđe Radinović povodom potpisivanja Memoranduma sa Komesarijatom, dodajući pritom da će se slične zgrade graditi i u drugim naseljima Opštine.

Jagoda Blagojević, opštinski poverenik za izbeglice je ovom prilikom naglasila da je ovo druga etapa pomoći koju pruža Komesarijat u okviru regionalnog projekta zbrinjavanja izbeglih lica.

Da podsetimo, Opštinska stambena agencija Stara Pazova je javno preduzeće koje se bavi izgradnjom i upravljanjem opštinskim stambenim fondom, izgradnjom, prodajom i izdavanjem stanova po netržišnim uslovima odnosno cenama koje su ispod tržišnih, kako bi se pomoglo licima koja ne mogu da kupe svoju nekretninu po tržišnim uslovima. Među većim projektima ovog javnog preduzeća Opštine je i uplanirana izgradnja moderne četvorospratne stambene zgrade u strogom centru Stare Pazove u ulici Ćirila i Metodija. Ovi stanovi će primarno biti namenjeni stanovništvu slabije kupovne moći, koji shodno skromnijim mesečnim primanjima nisu u mogućnosti da postanu korisnici ostalih komercijalnih kredita koji nudi bankarski sektor.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije