• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Divadelny Vavrín – Pozorišni lovor: 44. smotra slovačkog amaterskog pozorišnog stvaralaštvaOtvaranjem izložbe 110 godina pozorišta u Staroj Pazovi, u petak. 4. oktobra u ovom gradu počeo je Pozorišni lovor – 44. smotra slovačkog amaterskog pozorišnog stvaralaštva. Program svečanog otvaranja smotre, počeo je dokumentarnim filmom o pozorišnom životu vojvođanskih Slovaka u režiji Miroslava Benke i pesmom „Kuplet“, koja je na neki način himna pazovačih pozorišnih stvaralaca u izvođenju školskog hora.

Pozorišni lovor otvorila je Jasmina Kovač iz Kisača, nagrađena glumica na prošlogodišnjoj smotri. Programu su prisustvovali brojni gosti: Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine i potpredsednica Skupštine Vojvodine, Milina Sklabinski, direktorka Zavoda za kulturu vojvodjanskih Slovaka, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, Ljibuška Lakatoš, načelnica Odeljenja za kulturu, sport i omladinu, ostali predstavnici lokalne samouprave i brojni zainteresovani građani.

Na festivalu, koji trajedo nedelje, 13.oktobra, učestvuje 14 takmičarskih predstava. Prva izvedena predstava je „Vavilon“, Slovačkog pozorišta „VHV“ iz Stare Pazove. Sve predstave ocenjuje stručni žiri u sastavu: docent Miroslav Benka, glumac i reditelj iz Stare Pazove, Aleksandra Pleskonjić Ilić, glumica Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i mr. art Monika Necpal iz Slovačke republike, kao i žiri publike. Prve večeri programa nagrađeni su najbolji glumac i najbolja glumica Milan Mutić i Andrea Stanišić.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije