• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-12-regionalni-sajam-privredeПонедељак, 1. октобар 2018 – Континуитет у привредном расту, успешни пројекти из домена надлежности и развој на свим нивоима, које остварује општина Стара Пазова, због чега је свакако једна од лидера у Србији, употпуњен је са још једним, успешно реализованим, 12. по реду, Регионалном сајмом привреде. Сајам привреде је као и претходних година, одржан у Новој Пазови, у оквиру комплекса спортско рекреативних базена, где се окупило око 200 излагача из најразличитијих бранши и велики број излагача и посетилаца.

Имајући у виду да број излагача на сајму, из године у годину, расте и да су на овогодишњој манифестацији учесници, од мале привреде до великих фирми, запажени по активностима на штандовима, ова манифестација у потпуности остварује зацртани пословни смисао и циљ. Осим што је сајам место окупљања привредника и размене њихових идеја, ово је и место на којем се учесници информишу, стварају нови и усавршавају постојећи пословни пројекти, како на домаћем, тако и на страном тржишту.

Отварању сајма, су поред представника локалне самоуправе, присуствовали и представници Привредне коморе Србије, Привредне коморе Србије – регионалне привредне коморе, Сремског управног округа, представници Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и представници амбасада.

Предузетнички дух у Пазови је присутан током низа деценија, и то је један од значајних фактора за развој једне средине, што је и потврдио заменик председника општине, Милан Беара, приликом свог обраћања на званичном отварању Регионалног сајма привреде.

„Вишегодишња традиција одржавања сајма и све већи број домаћих, али и страних излагача, сведочи о значају, улози и квалитету овог пословног догађаја. Сајам привреде је модел којим Општина Стара Пазова и Привредна комора Србије - Регионалне привредне коморе Сремског управног округа пружају неопходну подршку превасходно предузетницима и малим и средњим предузећима. Овде смо да повежемо и приближимо све чиниоце привредног сектора, подстакнемо размену знања и стручних искустава из различитих грана привреде“, нагласио је заменик председника Милан Беара.

Након обраћања заменика председника општине Стара Пазова, присутнима је реч добродошлице упутила и саветник председника Привредне коморе Србије, Нермина Љубовић и том приликом говорила о изузетно квалитетној сарадњи општине Стара Пазова са Привредном комором Србије, упутивши све постојеће привреднике на могућност помоћи приликом недоумица у вези њиховог пословања. Након њеног излагања, присутнима се обратио и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам АП Војводине Павле Почуч. Он се такође осврнуо на позитивне привредне резултате у овом делу Срема, квалитетну сарадњу старопазовачке локалне самоуправе са покрајинским и републичким институцијама, што по његовим речима, „и оправдава високо котирано место општине Стара Пазова у приведном сектору на нивоу Србије“.

Након официјелног дела програма отварања Сајма привреде у Новој Пазови, присутни су кренули у обилазак изложбеног дела сајма, при чему су гости имали прилику да упознају велики број привредника, различитих домена производње и услуга, који су својим присуством показали жељу за унапређивањем свог пословања.

Осим изложбеног, изузетно важан део сајамске манифестације је и Сајам запошљавања, који је и ове године имао изузетну посећеност. Све што је понуђено кроз, програмом предвиђена предавања и едукације, дало је могућност заинтересованима да дођу до важних информација, одговора на актуелна питања, да аплицирају за нова радна места код потенцијалних послодаваца итд. Сајам је показао разноврсност и кроз низ радионица и семинара, који су се такође одржавали, и првог и другог дана до самог затварања манифестације.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије