• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Најбоље аматерско позориште у земљиОпштина која је одувек на раскрсници важних путева је примала различите културне утицаје са свих страна у свим историјским периодима. Сви ови утицаји су довели да се културни простор Општине Стара Пазова одликује мултикултуралним наслеђем и шароликошћу култура.

Као ретко која Општина поседује добро организовану културну сцену са изванредним појединцима који су, свако у оквиру свог уметничког стваралаштва, представили културу ове средине широм света. Фолклорни ансамбли су бројни, активни и са прегршт награда са бројних турнеја. Позоришно стваралаштво је присутно више од 100 година на српском и на словачком језику. Аматерско позориште је посебан драгуљ, јер је једно од њих веђ годинама званично најбоље у Србији. У Општини функционише неколико хорова којима диригују професионалци. Активно делују два удружења ликовних уметника, изложбе се поред Галерије Центра за културу и Леонардо одржавају и у за то прилагођеним просторима у домовима културе који постоје скоро у сваком насељу у општини. У оквиру Општине у току године делују и три ликовне колоније на различитим локацијама (Космик Арт у Војки, Водица у Голубинцима и Леонардо у Бановцима). Класичну музику можете чути од стране наших уметника који су се школовали код нас и у иностранству, а врло озбиљно, на академском нивоу, функционише и велики Градски тамбурашки оркестар. Музички живот на нивоу поп и рок музике у летњем периоду захваљујући манифестацији "Пазовачко културно лето" превазилази оквире локалног тако да Стара Пазова постаје место са врхунским концертним програмом у Србији где гостују најпознатији бендови из целог региона. Бројне културне манифестације чине календар културних дешавања врло богатим.

Поред Центра за културу Стара Пазова у општини делују и Културно- пословни центар Нова Пазова и Културни центар "Леонардо" из Бановаца. Народна библиотека “Доситеј Обрадовић” има 130-годишњу традицију и мрежу огранака по свим местима наше општине. Велики број удружења грађана и друштава је окупљено у Савезу аматера општине Стара Пазова.

Што се тиче информисања, најзначајнија је локална радио станица која пружа 24-часовни радио програм на српском, словачком и ромском језику а која је од недавно покренула и ТВ програм и прерасла у "РТВ Стара Пазова". Значајан део програма посвећен је култури и очувању културне баштине.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије