• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Најмање насеље у Општини Стара Пазова, има око 1500 становника, од недавно ужива благодети једне од најбољих индустријских зона не само у старопазовачкој општини него и у Србији. Село се наслања на међународни аутопут Е-75 поред кога је, на 25 километру од Београда, формирана индустријска зона од 580 ha, у којој се налазе неке од најпознатијих домаћих и иностраних компанија.

Поред значајне индустријске зоне, остатак села одише миром и рустикалним духом сремског насеља у којем се више од хиљаду становника углавном бави пољупривредом.

Историја

Први помен Крњешеваца датира из 1713. године, и подаци о овом селу су јако ретки. Током историје село је делило судбину осталих насеља у околини. Плодно земљиште и бројни пашњаци су омогућавали становништву стабилан живот. Иако мало, насеље је урабанистички уређено и поседује пошту, самопослугу, подручну школу( до четвртог разреда), вртић, фудбалски клуб, цркву и потребну инфраструктуру од телефона до водовоне мреже.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије