• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Општина Стара Пазова је позната и по вишеструкој сарадњи, како са Општинама у Срему и нашој земљи, тако и са локалним самоуправама ван територије Србије.

Ова сарадња се пре свега заснива на привредној размени искустава, а затим и на сарадњи у области културе, туризма и спорта, као и упознавање са најразличитијим аспектима позитивне праксе у управи једне локалне јединице власти.

Пре свега Општина Стара Пазова активно сарађује са свим Општинама сремског региона (Инђија, Рума, Ириг, Сремска Митровица, Пећинци, Шид) са којима је у више наврата, на име различитих видова сарадње, потписала протоколе чији су резултат више значајних, успешно реализованих пројеката, као и традиционалних привредних и културних манифестација. Важно је нагласити да ова сарадња доприноси и изузетно успешном повезивању поменутих општина у спровођењу пројеката од националног значаја, одличној заједничкој сарадњи са надлежним министарством и Владом Републике Србије, уз циљ да се одржи континуитет и у годинама које долазе.

Поред повремене сарадње са другим градовима и Општинама широм земље, посебно озваничену сарадњу Општина Стара Пазова има и са Општином Мионица, затим у сличном облику и са Општином Нови Београд, а посебну сарадњу у културно-спортском домену има са Општином Косовска Каменица.

Захваљујући традиционалној и историјској повезаности са Републиком Словачком, као и пријатељским и родбинским односима, Општина Стара Пазова се побратимила са општинама Подунајског микрорегиона Републике Словачке Милославов (Miloslavov), Дунајска Лужна (Dunajska Lužnа), Хамуљаково (Hamuliakovo), Калинково (Kalinkovo), Мост при Братиславе (Most pri Bratislave) и Ровинка (Rovinka). Ова сарадња се нарочито огледа и у преношењу искустава ових локалних самоуправа стечених у припремном периоду за приступање Словачке Европској Унији, чија је и чланица од 2004. године.

У ближем окружењу, у прекограничној сарадњи, Општина од 2010. године има споразум са Вуковарско-сријемском жупанијом, између осталог у циљу организовања адекватних пројеката за предприступне фондове Европске уније. Ова значајна сарадња настала је као плод вишегодишње сарадње Општине са поменутом жупанијом и представницима општина са овог дела територије Републике Хрватске.

На прошлогодишњем сајму привреде Ђорђе Радиновић председник општине Стара Пазова и Фриц Бласник градоначелник аустријског града Леополдсдорф потписали су протокол о сарадњи у циљу изградње пријатељских односа и успостављања међународне сарадње на свим пољима између два града.

Општинска управа настоји да ствара добре односе са свим локалним самоуправа, а који су у интересу даљег развоја, унапређења привредног амбијента, примене проверених примера добре праксе и знања, а самим тим и бољег живота свих њених грађана.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије