• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Ђорђе Радиновић,
председник Општине Стара Пазова

Председник Општине Стара Пазова Ђорђе РадиновићЂорђе Радиновић рођен је 14. маја 1961. године у Белегишу. Након основне школе своје образовање наставља у Београду где завршава Саобраћајну, машинску и електротехничку школу ГСП „Бора Марковић“. Политиком почиње да се бави раних 90-тих година, нарочито се истичући својом аутентичношћу и активизмом. Један је од оснивача тада водећих опозиционих странака у Србији, да би за двадесет година бављења политиком сазрео у озбиљног друштвеног делатника, коме је интерес народа изнад свега и кога познаје читав Срем.

Пре него што је изабран за председника Општине Стара Пазова, најбоље локалне самоуправе у Србији, Ђорђе Радиновић је четири мандата обављао дужност председника савета МЗ Белегиш. Први мандат председника Савета ове месне заједнице освојио је 1994. године. У свој родни Белегиш, у коме и данас живи, улагао је много личног напора и рада како би постао једно од најлепших сремских места. Без обзира на далеко већи изазов и обавезе које га очекују Ђорђе Радиновић има сличну иницијативу и намеру и када је у питању Општина Стара Пазова – будућа Општина солидарности, инвестиција и привреде.

Активно се бави спортом од раног детињства, нарочито бележећи одличне резултате у фудбалу. Играо је за више клубова у Срему и престоници, а најдуже за ФК „ИМТ“ са Новог Београда, који се такмичио у рангу Треће лиге СФРЈ, у коме је био дугодишњи капитен. За аматерску репрезентацију Београда наступао је 16 пута, коју је често предводио са капитенском траком.

Ожењен је. Са супругом Љиљаном има двоје деце, Сању и Ивану. Поносни је деда Софије и Душана.

„Довођење страних инвеститора, реализација инвестиција, изградња и уређење комплетне инфраструктурне мреже на територији наше Општине, отварање нових радних места и брига о социјално угроженим категоријама становништва и спадају у кључне области за чију реализацију смо, као локална самоуправа коју је бирао народ, посветили наредни период. Без обзира на чињеницу да ће много фактора, од државног апарата, па преко опште економске ситуације у Европи и региону утицати на остварење неких од наведених циљева, остаћемо фокусирани да ове задатке испунимо до краја уз Вашу помоћ.

"Схватајући колико је важно показати солидарност на делу, настојимо да, колико нам могућности дозвољавају, свакодневно помажемо угрожене и осетљиве категорије, немоћне, самохране мајке, националне мањине и децу, јер верујемо да ће таква подршка грађанима, поред јачања привреде, подстицања инвеститора да запошљавају наше грађане и општег побољшања економског окружења, допринети подизању стандарда живота у општини Стара Пазова. Желимо да заједно са Вама решавамо проблеме које вам је наметнуло данашње тешко време и да и на тај начин помогнемо да наша општина једног дана постане једно од најлепших места за живот у Републици Србији”.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије