• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

grb thumbУ Старој Пазови је дана 23. априла 2019. године одржана 31. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

Седница је одржана у великој сали Беле зграде са почетком у 13:00 часова, а истој је претходила и седница Колегијума у 12:30 часова.

Под првом тачком Дневног реда извршена је верификација мандата новоизабраним члановима СЕС-а за наредни четверогодишњи мандат. Испред Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова верификовани су мандати и чланови: Јованка Грујичић, Раде Ерцег и Драго Кукољ, а испред Уније послодаваца Србије- послодавци Старе Пазове: Бошко Совиљ, Јово Бијелић и Владимир Ћулаја.

Савет је разматрао и усвоји Записнике са одржаних 28.29 и 30 седнице Савета.

Разматрана је Информација о објављеном Јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територије АП Војводине за финансирање или суфинансирање програма развоја и деловања локалних Социјално-економских савета. Усвојен је предлог да се упути допис општини Стара Пазова - Оделењу за привреду, и предложи да општина Стара Пазова учествује и изврши пријаву на наведени Конкурс, и предложен је начин и висина за подношење захтева у складу са Конкурсом.

На седници је СЕС-у предочена Информација од стране Ерцег Раде, председника ССС о току мирног решавања колективног радног спора између локалне самоуправе и ССС, и том приликом је истакнуто да се очекује реализација договора постигнутог мирним путем и социјалним дијалогом,уз суделовање арбитара одређених од стране Републичке Агенције за мирно решавање радних спорова.

Савет је разматрао и усвојио Извештај о раду Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно у 2018. години и Акциони План рада за 2019. годину.

Усвојен је предлог Савеза самосталних синдиката, за достављање предлога Ребаланса буџета општине Стара Пазова за 2019. годину на размарање и давање мишљења на седници СЕС, као и предлог да се по усвајању у Народној Скупштини РС, предложеног и на Влади РС усвојеног Закона о допуни Закона о буџетском систему РС, исти примени исплатом увећаних зарада запосленима у предшколским установама "Полетарац" и "Радост" у складу са Законом.

Разматрана је Информација ССС у вези Јавног позива за доделу бесповратних средстава за финасирање мера популационе политике. Став о овом питању ће усвојити Колегијум Савета и писаним путем доставити општини.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Раде Ерцег с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије