• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetКонференција је организована са циљем свестраног сагледавања савремених изазова тржишта рада, проблема привреде и запослених, посебно све већег недостатка радне снаге на тржишту, и ради извођења оцена и предлагања мера за побољшање стања.

У раду седнице су поред социјалних партнера, чланица Покрајинског социјално-економског савета – Уније послодаваца Војводине, Савеза самосталних синдиката Војводине, Покрајинског одбора Уједињених гранских синдиката "Независност" и покрајинских секретара у Покрајинској влади АП Војводине, присуствовали и чланови активних Социјално-економских савета у АП Војводини.

Конференцију је отворио Иван Ђоковић, председавајући Покрајинског СЕС-а, потпредседник Покрајинске владе АП Војводине и покрајински секретар за привреду и туризам.

Испред социјалних партнера обратили су се Милош Ненезић, председник Уније послодаваца Србије, Љубисав Орбовић, предсеник Савеза самосталних синдиката Србије и проф.др. Зоран Стојиљковић, председник Уједињених гранских синдиката "Независност".

На Конференције су представљене следеће уводне теме :
- "Актуелни економски и социјални показатељи у Србији из угла синдиката" - Милојица Милошевић, пресдедник Покрајинског одбора УГС "Независност" за Војводину,
- "Положај запослених и изазови тржишта рада у условима демографских промена" - Горан Милић, председник Савеза самосталних синдиката Војводине,
- "Амбијент у коме послује домаћа привреда" - Станко Крстин, председник Уније послодаваца Војводине.

Кроз дискусију је констатован одређен помак у сарадњи Покрајинског и Републичког СЕС-а, који ће се наставити интензивно и у наредном периоду кроз одржавање заједничких седница и потребе да се партнери саслушају, да се међусобно уважавају и да се оствари социјални дијалог и делегирају и иницирају питања од значаја за социјалне партнера.

У области тржишта рада је наглашено алармантно стање које се огледа у великом одливу радне снаге, на рад у иностранство. Потребно је доношење хитних мера за спречавање одласка радне снаге, ради остварење бољег пословног амбијента у друштву и стварања социјалне сигурности. Постигнут је консензус око отварања дијалога о овом питању на свим нивоима, јер су тенденције и кретања у овој области упозоравајућа. Истакнут је значај социјалног дијалога синдиката и послодаваца са представницима власти у циљу стварања радног амбијента, повећање зарада радника, смањења намета послодавцима, остварења сигурније будућности породице, доношења законских решења за економско оснаживање породица у циљу повећање наталитета у друштву. Ради остварења бољег и квалитетнијег дијалога у 2019. години ће бити пружена финансијска помоћ локалним Социјално-економским саветима, средствима која су планирана у буџету АП Војводине.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије