• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetУ раду Конференције која је одржана дана 10. децембра 2018. године у Сомбору, а коју је организирао Савез самосталних синдиката Војводине уз подршку Покрајинског социјалног економског савета, под називом: "РАЗВОЈ СОЦИЈАЛНОГ ДИЈАЛОГА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ" учествовали су и чланови Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

Испред локалне управе општине Стара Пазова у раду је учествовао Жељко Шолаја - начелник Одељења за друштвене делатности општине Стара Пазова, испред Уније послодаваца Стара Пазова, Владимир Ћулаја, председавајући СЕС-а, испред Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова председеник Раде Ерцег и секретар СЕС-а Миленко Вучиновић.

На Конференцији су поред представника социјалних партнера са територије АП Војводине били присутни представници синдиката и локалне власти из Шведске, који су кроз уводна излагања и активну дискусију представили искуства и начин функционисања социјалног дијалога на нивоу Европске уније и у Шведској-земљи која има стогодишњу традицију успешне сарадње социјалних партнера.

У пленарној дискусији је наглашен низак ниво социјалног дијалога на подручју АПВ и потреба већег ангажовања на локалном нивоу, ради успоставе рада локалних СЕС-а, између осталоих разлога и због отварања поглавља 19. у приступним преговорима са ЕУ.

Испред Уније послодаваца Војводине истакнути су све израженији проблеми који се очитује у недостатку одређених профила радне снаге и високи критеријуми и услови у Закону, за доказивање репрезантивности послодаваца, што је битан услов за учешће у трипатитном дијалогу и рад СЕС-а.

У дискусији су учествовали и представници социјалних партнера у локалним Саветима, који су истакли примере добре праксе у својим срединама и позитивна искуства у раду, као и уочене недостаке и предлоге за њихово превазилажење у наредном периоду.

Истакнута је потреба за социјалним дијалогом међу партнерима који се одвија кроз рад у СЕС-у, јер ако разговарамо нема сумње, нема конфликта и ствара се поверење. Наглашено је да је дијалог искрена воља да се ставите у ситуацију других партнера и разумете и другу страну и њене проблеме и да се изнађе заједничко решење и оствари социјални консензус.

Свакао је важно и наглашено да Социјално економски савет није конкуренција власти, већ је помоћ у функционисању власти, што у неким срединама још није довољно или је погрешно сваћено.

Веома је позитивно оцењен досадашњи рад СЕС-а на подручју града Новог Сада, Руме и СЕС-а општине Стара Пазова.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући Савета:
Владимир Ћулаја

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије