soc-ekon-savetДана 10.01.2018. године у Старој Пазови је одржана 21. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 16:00 часова.

Седници је пратходила и седница Колегијума СЕС-а који је предложио и дневни ред за седницу Савета.

Савет је разматрао и усвојио Записник са претходне 20. седнице СЕС-а.

Усвојне су Информације о спроведеним активностима СЕС-а између две седнице, а које се односе на организацију Јавне трибине под називом: "Сви добијају кад сива економија губи", затим учешће чланова СЕС-а у раду Конференције Покрајинског СЕС-а на тему: "За развој привреде, уз унапређење социјалног дијалога" и одржаном Округлом столу у организацији локалног СЕС-а са темом: "Социјални дијалог између синдиката и послодаваца и мирно решавање радних спорова".

Савет је разматрао Обавештење Општинске управе, Одељења за финансије општине Стара Пазова, о одобреним апропирацијама по Одлуци у буџету општине за 2018. годину. У скласу са одобреним средствима Савет је усвојио Финансијски План за редовно функционисање и рад Социјално - економског савета за 2018. годину.

Дата је сагласност на предлог Уговора о пружању књиговодствених услуга за Социјално-економски Савет у 2018. години, са књиговодственом агенцијом Информациони биро из Старе Пазове.

На основу Пословника о раду Савет је донео Одлуку о разрешењу председавајуће Савета Марине Љубинковић и заменика председавајуће Савета Владимира Ћулаје, који су ову дужност обављали у 2017. години.

За председавајућег Социјално-економског Савета општине Стара Пазова за 2018. годину изабран је Владимир Ћулаја, члан Савета испред Уније послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове, а за заменика председавајућег у 2018. години изабран је Раде Ерцег, члан Савета испред Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова.

На предлог социјалног партнера Уније послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове, разрешен је дужности члан СЕС-а Никола Боснић испред Уније послодаваца Старе Пазове, а уместо њега за члана СЕС-а именована је Весне Поп из Старе Пазове.

Седница је завршена у 16:40 часова.

Миленко Вучиновић

Владимир Ћулаја