• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

grb thumbОпштинска управа општине Стара Пазова на основу члана 14. став. 1. и члана 15. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, број 104/2009 и 99/2011), Одлуке о расписивању избора за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине („Сл.лист АПВ“ бр. 40/23), тачке 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, број 15/2012, 88/2018, 67/2020, 40/2021, 90/2021 и 16/2022), издаје следеће Обавештење о излагању на увид дела бирачког списка за подручје општине Стара Пазова.

Одлуком о расписивању избора за посланике Скупштине Аутономне покрајине Војводине, избори су расписани за 17. децембар 2023. године.

Општинска управа општине Стара Пазова, као орган надлежан за ажурирање дела бирачког списка за подручје општине Стара Пазова, излаже на увид део бирачког списка за подручје општине Стара Пазова.

Бирачки списак је изложен у згради општине Стара Пазова, у улици Светосавска 11 канцеларија број 47, други спрат. Увид у бирачки списак и промене у бирачком списку грађани могу вршити, сваког радног дана у времену од 08.00 до 15.00 часова почев од 02.11.2023. године до закључења бирачког списка 01.12.2023. године.

Увид у Јединствени бирачки списак, у складу са Законом који уређује заштиту података о личности, може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарског броја личне карте.

Министарство државне управе и локалне самоуправе успоставило је нову услугу на портау еУправа - Захтев за упис/промену података у Јединственом бирачком списку.

Услуга грађанима омогућава да посредством портала еУправа изврше увид у податке који се о њима воде у бирачком списку, поднесу захтев за њихов упис или промену, као и да им одговарајуће решење у облику електронског документа буде достављено у њихово еСандуче.

Од проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак има и подносилац изборне листе или лице које он овласти у складу са законом и то на исти начин и по истом поступку као и грађани.

Увид у Јединствени бирачки списак могу вршити и интерно расељена лица са Косова и Метохије, која имају пријављено боравиште на територији општине Стара Пазова.

Захтев за упис или брисање из бирачког списка, измену, исправку или допуну података у бирачком списку грађани могу поднети сваког радног дана до 01.12.2023. године у 24.00 часа, када орган надлежан за вођење Јединственог бирачког списка доноси решење о закључењу бирачког списка.

Грађани могу најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно до 25.11.2023. године до 24.00 часа, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће се на предстојећим изборима гласати по месту боравишта у земљи (изабрано место гласања).

Бирачи који имају боравиште у иностранству обавештавају се да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније 25.11.2023. године, могу поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећем изборима гласати у иностранству.

Након закључења Јединственог бирачког списка 01.12.2023. године грађани захтеве за упис и промену/исправку података подносе Министарству државне управе и локалне самоуправе, преко Општинске управе, најкасније 72 часа пре дана одржавања избора.

У поступку вршења увида у бирачки списак лица овлашћена за ажурирање бирачког списка, дужна су да поступају у складу са Законом о заштити података о личности.

Преузмите документа:

Обавештење

Обавештење - словачки језик

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије