• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

grb thumbОпштина Стара Пазова обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 15 сеоских кућа у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 9 – сеоске куће (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен 3. марта 2020. године на огласним таблама општине Стара Пазова и месних канцеларија општине Стара Пазова, на интернет презентацији општине Стара Пазова ( www.starapazova.rs ) и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (www.kirs.gov.rs ).

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Стара Пазова кроз куповину сеоске куће у маскималном износу до 9.500 евра у динарској противвредности и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50% од износа намењеног за куповину сеоске куће (у максималном износу до 4.750 евра, у динарској противвредности). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће која се налази на територији Републике Србије. Предметна сеоска кућа мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

Jавни позив траје од 2. марта 2020. године до 15. априла 2020. године. Све информације у вези поменутог јавног позива заинтересована лица могу добити путем телефона: 022/310-534 и код повереника за избеглице у згради Општинске управе, ул. Светосавска 11, канцеларија 13.

Преузмите документ:

Обавештење о јавном позиву

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије