• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Словачко Позориште ВХВ 19. марта 2011. године у Старој Пазови премијерно је извело представу "Крчма на главном друму" А.П.Чехова. Адаптацију, режију и тотал-дизајн урадио је Мирослав Бенка. На малој сцени пазовачког Позоришта у суботу је, премијерно изведена представа словачког Позоришта "Владимир Хурбан Владимиров", "Крчма на главном друму" по делу Антона Павловича Чехова, у режији познатог редитеља Мирослава Бенке.

Представа коју је извео познати састав глумачког ансамбла (Александер Бако, Зденко Кожик, Марија Хлебјан, Марија Руман, Јанко Шеркези, Александар Саша Петровић и други) освојила је симпатије публике али и, чини се, селектора зонске смотре Гвоздена Ђурића, редитеља из Новог Сада који је изрекао похвале на рачун Мирослава Бенке и овог ансамбла. За Чехова, једног од највећих приповедача како је изјавио, Бенка се определио, зато што му је то омиљени аутор и његово дело најбоље познаје, а прошле године обележено је и 150 година од рођења великог руског писца. Представа је урађена у коопродукцији Центра за културу под покровитељством Општине Стара Пазова и Канцеларије за Словаке у дијаспори Републике Словачке.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије