• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna ministarka vujovic obisla radove na sanaciji regionalnog kolektora u novoj pazoviПотпредседница Владе Републике Србије и министарка заштите животне средине, госпођа Ирена Вујовић, данас је боравила у радној посети у општини Стара Пазова. Повод посете је обилазак радова на локацији где су у току радови на санацији хаварисаног регионалног, заједничког колектора, који припада општинама Инђија и Стара Пазова.

Хаварија која се догодила на главном колектору представља озбиљан проблем, како наше, тако и околних општина због чега је реконструкција ове деонице покренута по хитном поступку, почев од админинстративних грађевинских процедура па до саме реализације на терену. Председник општине Ђорђе Радиновић, као и председник општине Земун покренули су иницијативу и указали на проблем који је последица пуцања неквалитетних материјала и нестручне градње колектора која је завршена у време претходних власти.

Радови су започети прво чишћењем терена, а сад су већ кренули са копањем бунара што ће се радити наредни период. Извођачи радова, Булевар компани и Галовица, који су били на лицу места обавестили су да ће радови бити завршени и пре предвиђеног рока.

“Санирамо колектор по хитном поступку јер су то тражили грађани Старе Пазове и градске општине Земун. Проблеми који су настали услед пуцања колектора у Старој Пазови који није добро функционисао, долазило је до изливања отпадних вода и фекалија које су стизале све до Бусија. Желим посебно да захвалим извођачима радова који су ми рекли да ће санација напрслог колектора бити завршена пре рока, јер је овај пројекат важан за грађане Старе Пазове и Земуна“, објаснила је Вујовић.

"Подршка Вас и Вашег министарства су нам од велике важности, када је у питању проблем који заједничким снагама решавамо. Ближи нам се и почетак радова на даљој изградњи канализационе мреже у урбаним насељама наше Општине и ту смо такође захвални Влади Републике Србије, председнику Александру Вучићу, који је лично допринео да око 130км мреже која ће се градити буде уврштена у велики национални пројекат "Чиста Србија". Са овим великим грађевинским радовима, који нам предстоје у наредних неколико година, постижемо висок еколошки стандард и то је нешто што заслужују грађани наше Општине", нагласио је председник Радиновић.

Пројекат реконструкције колектора ради се уз велику подршку ресорног министарства и није једини пројекат са поменутим министарством, али јесте један од значајнијих.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије