• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna za narednu fazu izgradnje vodovoda u vojki opstina izdvaja 20 miliona dinara 1Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, у четвртак, 12. октобра потписао је уговор о додели средстава за наставак изградње водоводне мреже у Војки. Наша локална самоуправа је једна од пет општина, којима су одобрена средства по Конкурсу за суфинансирање изградње, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини на територији Војводине, а уговоре им је у Влади АП Војводине уручио Александар Пановски, подсекретар Покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Из покрајинског буџета за ове потребе је издвојено више 480 милиона динара, конкретно за 4. фазу изградње водоводне мреже у Војки потребно је нешто више од 70 милиона динара. Радови на наставку изградње водоводне мреже крећу након окончаног поступка јавне набавке, потврдио је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

„Покрајина нам је овим путем обезбедила око 50 милиона динара, а остатак од око 20 милиона динара ћемо финасирати из општинског буџета, тако да смо и овај пројекат успешно испланирали, те ће 800 домаћинстава у Војки ускоро бити прикључено на водоводну мрежу. Војка је једино место у општини које није имало водоводну мрежу, домаћинства су имала своје бунаре, деценијама се нико није тиме бавио. Ми смо већ један део насеља прикључили на водовод, овим средствима ћемо завршити 4. фазу, док је 5. и финална планирана за пролеће, када би требали да комплетирамо водовод у Војки“, изјавио је председник Радиновић након свечане доделе уговора у Новом Саду.

Војка, према последњем попису становништва, броји 5000 становника. Овим пројектима у Војводини ће бити изграђени нови водни објекти, биће санирани или реконструисани постојећи као и постројења за припрему воде за пиће, првенствено у руралним срединама, што ће значајно побољшати квалитет воде за пиће.

Из Покрајине најављују да ће већ наредне године повећати износ средстава за ове намене.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије