• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna predstavnici zemlje velikog prijatelja republike srbije u poseti staropazovackoj opstiniПо угледа на билатералне, пријатељске односе и мостове сарадње које је трасирала Република Србија и Општина Стара Пазова иницира и гради квалитетне пријатељске односе са државама и градовима ван граница отаџбине. Прошлог месеца у првој званичној посети нашој О пштини боравио је амбасадор исламске репубике Иран, Њ.Е. Рашид Хасан Пор. Са својим најближим сарадницима, срдачан дочек у згради општинске управе, приредио му је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Србија и Иран су у традиционално добрим пријатељским односима, што је и била иницијални мотив о коме су говорили представници амбасаде Ирана. “Једна од главних наших мисија је посета различитих делова земље, остваривање сарадњи и успостављање пријатељстава. Овом посетом сам се упознао са новим градом, потенцијалним могућностима за сарадњу и са људима. Тврдим да се мора изаћи из Београда ако хоћете да упознате Србију. Од господина Радиновића смо чули да постоје велике могућности за нашу сарадњу и у култури, спорту, привреди… Захваљујући одлучности и вољи лидера наших земаља, односи су нам све бољи и бољи”, рекао је амбасадор Хасан Пор.

„Изузетно ми је драго да су нас посетили пријатељи из иранске амбасаде, старопазовачка Општина једна је од најразвијенијих у Србији, па је самим тим и сарадња амбасаде и Општине на више нивоа у будућности логичан след корака“, истакао је председник Ђорђе Радиновић.

Делегација је уз представнике локалне самоуправе обишла и Националну кућу фудбала, упознавши се ближе са српском фудбалском традицијом, након чега су имали прилике да обиђу и један од највећих логистичких центара у региону, објекат компаније „Трансфера“. Амбасадор Хасан Пор и председник Радиновић су се сложили да је ова посета добар почетак будућег пријатељства.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије