• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna predsedniku radinovicu urucena replika bodeza vozda karadjordjaДан државности Републике Србије, обележен је свечано и у општини Стара Пазова, свечаношћу које су резервне војне старешине АП Војводине и резервне војне старешине Нове Пазове, одржале у галерији Културног центра у Новој Пазови. У оквиру пригодног програма посвећеног празнику, могао се видети и чути наступ хора ОШ "Растко Немањић - Свети Сава", а након предвиђеног културног програма, уследило је додељивање захвалница које су припремиле поменуте две организације најзаслужнијим грађанима. Овом приликом, председнику Ђорђу Радиновићу уручена је реплика бодежа Вожда Kарађорђа, коју је носио за време Првог Српског устанка, а на којој су угравиране речи: „Рођени победник“.

„Ово је заиста посебан дан, дан Државности наше земље. Поносан сам на то што се све ово дешава на овај дан, али и што су ова признања уручена од стране војних старешина, од бивших официра, од војника који су учестовали у ратовима и бранили нашу земљу. Оваква признања добити од оваквих људи изазивају само осећај поноса“, рекао је председник Радиновић.

Међу присутнима на свечаности био је и генерал Милорад Ступар, председник ветерена 72. специјалне бригаде, који се, обраћајући се присетио на догађај „Визија војске 2025.“ који је организован у Старој Пазови, након чега је председнику Радиновићу уручио и специјалну плакету.

„Желим да се испред удружења захвалим човеку који нам је највише помогао око реализације поменутог пројекта, са жељом да се 2025. године поново видимо управо у Старој Пазови. Захваљујем се председнику Радиновићу и уручујем му највише признање које ветерани могу дати – то је „Велика плакета удружења ветерана 72. бригаде“, додао је генерал Ступар.

Овом догађају присуствовали су представници војних старешина Србије, Нове Пазове на челу са Зденком Гашићем, општине Стара Пазова али и многобројни чланови ових организација, као и гости из општине Милић из Републике Српске.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије