• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-jos-bolji-uslovi-za-ljubitelje-sporta-i-zdravog-zivota-gradi-se-savremena-sportska-hala-u-starim-banovcimaЈош једна велика инвестиција у инфраструктуру у Подунављу почиње са првим топлим данима. Наиме, Општина Стара Пазова је успешно обезбедила додатна средства на још једном конкурсу Управе за капитална улагања и на овај начин обезбедила око 90 милиона динара за прву етапу изградње спортске хале у Старим Бановцима. Из општинског буџета за капиталну инвестицију, са којом ће се у великој мери унапредити спортске активности и осавременити услови за припрему и тренинг бројних спортиста и спортских клубова на територији општине, издвојено је око 20 милиона динара.

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, у присуству директора Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељка Ковачевића, уручио је у среду, 31. јануара Уговор о преносу средстава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката првом човеку старопазовачке општине, Ђорђу Радиновићу.

„Поносан сам што је општина Стара Пазова последњих пет година веома успешна и што смо успели да, и уз помоћ дела средстава добијених кроз подршку покрајинских и републичких органа, спроведемо у дело оно што смо раније зацртали, а то су бројни инфраструктурни пројекти у свим насељима општине подједнако. Ове године, захваљујући подршци Управе за капитална улагања, у Старим Бановцима започећемо изградњу савремене спортске хале, налик на вишенаменску халу коју смо већ изградили у Голубинцима. У Подунављу се већ увелико ради. У току је друга фаза радова на уређењу центра Нових Бановаца код храма, а изводе се радови и на реконструкцији центара Сурдука и Белегиша“, изјавио је Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова.

„Најважнији пројекти су пред нама, данас смо доделили уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у АП Војводини, у вредности од око 2 милијарде динара. Ови пројекти се односе углавном на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности. У овој години индекс капиталне потрошње повећан је са 24 на 37 – 38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте. Нови конкурс Управе за капитална улагања биће расписан у јулу месецу, те се надам да ће сви градови и општине наставити са праксом успешног аплицирања и даљег развоја својих насеља“, објаснио је медијима Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије