• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-razvojni-fond-apv-u-staroj-pazovi-privrednicima-predstavio-mogucnosti-kreditiranja-po-povoljnim-uslovimaОпштина Стара Пазова високо је котирана у Републици Србији по развоју привреде, која као замајац развоја једне средине, свакако захтева добру координацију свих чинилаца, од привредника, преко локалне самоуправе, до надлежних ресорних институција. Свесни значаја привредног развоја за све сегменте, који су од виталног значаја за живот грађана, те улоге квалитетног партнерског односа привредника и локалне самоуправе, руководство старопазовачке Општине улаже напор да свакодневно повезује све релевантне стране у свеопштем интересу.

Као резултат оваквих активности, у конференцијској сали Спортског центра ФСС-а у Старој Пазови одржан је 13. Састанак Привредног савета општине Стара Пазова, на којем су представљени капитални инфраструктурни пројекти у Општини Стара Пазова, али и нови конкурси Развојног фонда АП Војводине.

Састанак су отворили председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и директор Развојног фонда АП Војводине, Горан Савић, у присуству својих најближих сарадника и великог броја привредника, представника јавних предузећа, као и управа и наставници средње Техничке школе из Старе Пазове.

Након уводних обраћања, на састанку је одржана презентација „Представљање актуелних конкурса/кредитних линија за унапређење развоја привреде и пољопривреде“ од стране представника Развојног фонда, а први човек Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић истакао је, овом приликом, за привреду битне пројекте који се реализују на територији наше општине.

„Високо место које заузима Општина Стара Пазова на лествици привредног развоја општина у Србији, ми смо заслужили својим залагањем и озбиљним радом квалитетних кадрова. Данас смо нашим привредницима приредили презентацију могућности аплицирања на конкурсе Развојног фонда Војводине, а представили смо им и, за развој привреде, веома битне пројекте као што су изградња треће петље са искључењима на аутопут Е-75, изградња великог комплекса трафостаница у Индустријској зони у Крњешевцима као и изградња кружне раскрснице код градских базена у сарадњи са Управом за капитална улагања АП Војводине. Спајањем два аутопута ствара се могућност још већег развоја индустријских зона, а самим тим и привреде у нашој Општини. Очекујемо наредне године још више пројеката усмерених на развој привреде и на побољшање стандарда живота наших грађана, надамо се да ћемо имати око 10 до 15 великих инвестиција у сваком насељу.“

Развојни фонд АПВ тренутно има отворених 11 јавних конкурса, од којих је 5 намењено правним лицима и предузетницима са територије Војводине, 5 је намењено носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава, док је 1 намењен МСПП сектору, удружењима грађана, као и јединицама локалне самоуправе, јавним предузећима, институцијама и установама чији је оснивач јединица локалне самоуправе и то за предфинансирање пројеката ЕУ и билатералних донатора.

„Новчаних средстава за ове намене имамо довољно. Зато позивам све заинтересоване привреднике и пољопривреднике да се пријаве на један од конкурса које нуди Развојни фонд Војводине. За помоћ око попуњавања конкурсне документације на располагању смо им и ми као и локалне самоуправе које су спрега између нас и привредника. У 2017. години планирамо да отворимо 7 конкурса, три намењена за привреднике, три за пољопривреднике и један за локалне самоуправе. Презентација коју је данас организовала Општина Стара Пазова пример је како једна локална самоуправа треба да се опходи према локалним привредницима.“ истакао је директор Развојног фонда АП Војводине, Горан Савић.

На данашњем састанку представници Техничке школе из Старе Пазове одржали су презентацију новог смера – техничар мехатронике, занимања будућности, које је неопходно у савременој индустрији, а како су у више наврата истакли, које ће добро доћи и нашим привредницима.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије