• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-u-industrijskoj-zoni-u-krnjesevcima-u-toku-izgradnja-velikog-kompleksa-trafostanice-na-povrsini-od-31-ha-sa-kapacitetom-od-30-megavataИнфраструктурно и комунално опремање постојећих индустријских зона на територији општине Стара Пазова један је од најзначајних подухвата, када је у питању привлачење домаћих и страних инвеститора. Поред изградње приступних саобраћајница, водоводне, канализационе и гасне мреже, од изузетног значаја за развој привреде и бољи квалитет живота грађана је обезбеђивање неопходних електричних инсталација и адекватног напајања.

Није непознаница да је кључни фактор у одлучивању инвеститора при избору места свог пословања - повољно окружење за улагање капитала. На првом месту, услов је да локална самоуправа, општина или град, имају квалитетно опремљене индустријске зоне, уз доступност и адекватан капацитет свих неопходних енергената и пратећу комуналну инфраструктуру.

У индустријској зони у Крњешевцима, тзв. Јужној радној зони, која има површину од око 630 хектара намењених за изградњу и функционисање робно-транспортних центара и привредних комплкекса, тренутно послујe око 20 домаћих и страних компанија европског реномеа. Пре месец дана у овој зони почела је изградња прве етапе комплекса трафостанице, која ће за годину дана, електричном енергијом напајати велики број фирми у две индустријске зоне и домаћинства у насељима, не само у Крњешевцима, већ и у суседним Шимановцима.

„За Општину Стара Пазова и њен даљи привредни развој, ова инвестиција ЕПС Дистрибуције од вишеструког је значаја, јер ће резултирати ширењем ове радне зоне“, напоменуо је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, након обиласка радова. „За развој привреде веома је важна енергија.Трафостаница која се овде гради има велики значај, не само за привреду наше Општине, већ и суседне, пећиначке. Њеном изградњом значајно ће се растеретити трафостаница у Новој Пазови, чији капацитети ће се преусмерити на преостале три индустријске зоне, које су захваљујући вишегодишњем квалитетном раду локалне самоуправе у великој експанзији. Општина Стара Пазова је за изградњу ове трафостанице обезбедила земљиште и све што је од инфраструктуре потребно за градњу како би, и на овај начин обезбедили све неопходно за будуће заинтересоване инвеститоре, тиме обезбедили нова радна места, али и створили услове за даље ширење поменутих индустријских зона“, нагласио је председник Радиновић.

„Овај објекат, снаге 30 мегавата, који градимо у Крњешевцима изузетно је значајан за побољшање нивоа квалитета услуга које ми пружамо, како постојећим, тако и будућим корисницима. У питању је велика инвестиција и надамо се да ће радови бити окончани већ крајем идуће године. Пројекат је подржала и покрајинска и републичка влада.“, изјавио је директор огранка ЕПС Дистрибуција Рума, Драган Марин.

Вредност ове нвестиције, која ће умногоме помоћи даљем привредном развоју старопазовачке Општине, је око 2,5 милиона евра, не рачунајући изградњу прикључног далековода. За овај пројекат рађена је детаљна „Студија оправданости“, а неопходне дозволе, које су морале да буду усаглашене, ефикасно су обезбедиле све надлежне покрајинске институције и администрација Општине Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије