• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-staropazovacka-lokalna-samouprava-uvodi-inovativne-usluge-za-socijalne-kategorije-sa-smetnjama-u-razvoju-i-invaliditetomОпштина солидарности, инвестиција и привреде, поткрепљује више примера и реализација бројних пројеката у протекле четири године. Показатељи су повољније пословно окружење, узлазна путања привредног развоја и запошљавање све већег броја грађана Општине кроз отварање нових страних и домаћих компанија у општинским индустријским зонама.

Солидарност и брига за одређене сегменте друштва огледа се и у реализацији пројеката као што је пројекат „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“, који наша локална самоуправа реализује у партнерству са школом за основно и средње образовање "Антон Скала" из Старе Пазове и школом за основно и средње образовање "Милан Петровић" из Новог Сада.

Вредност пројекта, који је намењен ефикаснијој инклузији поменутих социjалних категорија становништва, креирању услова за побољшан квалитет живота и очување, пре свега, здравља деце и младих, који живе на територији општине, је 234.000 евра. Од поменутог износа Европска унија је, кроз програм на који је наша општина ефикасно аплицирала, обезбедила 198.000 евра, а локална самоуправа је, као носилац пројекта, из својих средстава издваја значајних 36.000 евра.

У оквиру пројекта ће се успоставити Рехабилитациони центар, који ће бити саграђен у дворишту школе за основно и средње образовање "Антон Скала" и који ће пружати услуге деци и младима - корисницима дневних услуга социјалне заштите у локалној заједници, ученицима школе за децу са сметњама у развоју, као и ученицима из школа, који имају подршку дефектолога у матичним школама. Основу Рехабилитационог центра чине високо специјализоване просторије за сензорну стимулацију (сензорна соба, бела соба и слана соба), које су изоловане, интерактивне собе у којима се налази опрема за стимулацију чула или одређених чула у циљу сензорне интеграције.

Одржана дводневна обука

Током новембра месеца, у оквиру овог пројекта, одржана је дводневна обука за праћење испуњења минимума стандарда у пружању социјалних услуга, која је била намењена запосленима у општинској управи, као и запосленима у Холистичком центру, како би усвојили знања и додатно се обучили за праћење пружања социјалних услуга, а нарочито поменуте иновативне услуге. Такође, поводом истог пројекта, у четвртак 10. новембра, одржан је састанак Радне групе која ће доносити идеје, предлоге и закључке на тему пројекта и пружања социјалних услуга у локалној заједници. Радну групу чине компетентне особе из сфере здравства, социјалног рада, просвете и општинске управе, с обзиром да је концепт Холистичког рехабилитационог центра управо умрежавање и мултисекторска подршка свим особама којима је потребна спефична помоћ.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије