• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-u-hladni-dunav-za-bogojavljenski-casni-krstУ уторак, 19. јануара, на обали Дунава, у Старим Бановцима, прослављен је велики хришћански празник Богојављење и по други пут, уз присуство великог броја верника и грађана старопазовачке Општине, организовано је пливање за Часни Крст, у коме је учествовало 33 такмичара старопазовачке општине, Инђије и Батајнице.

Ове године, међу најхрабријим такмичарима, који су запливали у леденој реци, нашао се и Данило Вучинић, угоститељ из Нових Бановаца, који је први стигао до Часног Крста. Након што му је уручена награда од стране председника Скупштине општине Стара Пазова, Радоја Благојевића и признања, које му је уручио председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, Вучинић је изјавио да за овај дан није имао претходне посебне припреме и да ће ово такмичење дуго памтити.

Прославу Богојављења, православни верници старобановачке парохије, започели су молитвено у храму Светог оца Николаја, присуством на Св. Литургији, коју је служио епископ сремски Василије. Подсећајући на значај овог дана и на радост Богојављења као чудесног догађаја, епископ сремски Василије, честитао је свим православним верницима празник крштења Господа Исуса Христа и изразио задовољство што старопазовачка Општина, већ по други пут обележава Богојављење на овако леп начин.

Пре одласка на обалу Дунава, литија и коњаници из Старих Бановаца су се у поворци упутили ка храму Св. Василија Острошког у Новим Бановцима, да би по повратку, носећи Крст, поносно учествовали у овогодишњој манифестацији пливања.

Са жељом да ова манифестација добије традиционални карактер, председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић изразио је задовољство и захвалност младим људима, који су учествовали у пливању за Часни Крст и тако показали храброст и честитост и додао да му је част што заједно са својим суграђанима, даје допринос оваквом догађају.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије