• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-uskoro-nova-zgrada-u-sklopu-osnovnog-suda-u-staroj-pazoviМинистар правде Никола Селаковић обишао је данас локацију на којој ће се изградити нова зграда за потребе правосудних институција у Општини Стара Пазова. Селаковић је истакао да ће у новој згради бити смештено неколико нових судница, судијских кабинета као и писарница и да ће проширење капацитета Основног суда у Старој Пазови допринети неупоредиво бољим условима рада и квалитетнији приступ правди грађанима тог дела Срема.

Такође, он је рекао да Основни суд, који покрива територије Старе Пазове и Инђије, има највише судија у Срему, као и да је била добра одлука да се, приликом формирања нове мреже судова, Основни суд формира у тој локалној самоуправи.

„Стара Пазова је један од мотора развоја овог дела Србије, што се види по привредном расту и броју запослених“, истакао је Селаковић, наводећи да је у тој локалној самоуправи у последње три године отворено 3.800 нових радних места. „Све то је довело до повећаног обима посла и више судских спорова. Потребе за већим бројем запослених диктирале су и потребу за већим простором и то се решава изградњом још једне зграде”, рекао је Селаковић. Он је нагласио да ће министарство након завршетка изградње опремити суд новим намештајем, техником и свиме што је потребно да суд буде у функцији.

Селаковић је подсетио да Министарство правде подржава не само пројекат изградње нове зграде у Старој Пазови, већ и у другим срединама, попут Панчева, Ужица, Аранђеловца, Лазаревца, где год постоји потреба за проширењем капацитета. „Изабрао сам да Стару Пазову прво обиђем како бих истакао да је та општина пример домаћниског пословања, да јој пружимо подршку и покажемо како треба да се ради у другим локалним самоуправама“, рекао је Селаковић додајући да је у плану и обнова зграде Суда у Сремској Митровици.

„Ми континуирано радимо на уређењу инфраструктуре на целој територији наше Општине, као што вам је познато, у току је изградња вртића у насељу Белегиш, проширење вртића у Старој Пазови, изградили смо вртић у Новим Бановцима. Конкретно ове поменуте инвестиције прате потребе младих људи који се запошљавају, за које стварамо услове да без оптерећења пруже адекватну негу својој деци, и да их збрину током боравка на послу. Настојимо да обезбедимо што боље животне услове за све наше грађане, свих узраста, кроз друге бројне инвестиције које опредељујемо на уређења. У том смислу спроводимо и неопходне реконструкције свих школа, обновили смо све амбуланте на територији Општине, што деценијама до сада код нас нажалост није био случај. Настављамо истим темпом да радимо, јер нас и даље очекује много посла“, поручио је у свом обраћању председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Председница Основног суда Ружица Николић навела је да изградња још једне зграде поред постојеће, веома олакшати рад јер за постојећи обим посла у једној згради нема довољно простора. „Немамо довољно судница, архиву, писарница је пренатрпана... нова зграда ће нам много олакшати рад“, рекла је Николић и захвалила министру Селаковићу на посети и подршци коју пружа ресорно министарство.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије