• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-uskoro-krece-uredjenje-os-23-oktobar-u-golubincima-zahvaljujuci-prijateljskom-gestu-ruske-kompanije-rdz-internationalКао сведочанство пријатељских односа Руске Федерације и Републике Србије, поред значајних инвестиција и бројних, успешно реализованих, пројеката на територији наше земље, у општини Стара Пазова ускоро креће реализација радова на санирању крова и опремање намештајем ОШ „23. октобар“ у насељу Голубинци.

Kомпаниjа руских железница "РЖД интернешнал" која ће до краjа августа завршити модернизациjу пруге Рума - Голубинци, средствима из руског кредита, има у плану да одвоји средства за радове на голубиначкој основној школи. Ово је и званично објављено приликом посете Голубинцима Њ.Е. амбасадора Руске Федерације у Србији господина Александра Чепурина и генералног директора „РЖД интернешнал“ господина Сергеја Павлова.

Високе госте и водеће људе руске железнице у улози домаћина дочекали су представници старопазовачке локалне самоуправе, школске управе, ученици школе и мештани Голубинаца.

Поздрављајући све присутне и захваљујући на лепом и пријатном дочеку, Њ.Е. Aлександар Чепурин jе нагласио пријатељску намеру да „обнова пруге и школе у Голубинцима буде на корист грађана тог краjа и да су хуманитарне активности начин пословања компаниjе "РЖД интернешнал".

"РЖД jе наjвећа компаниjа у Русиjи у коjоj ради више од милион људи, тако да можемо да помогнемо и обновимо и школу у Голубинцима. Наши стручњаци су се већ упознали са радовима коjи треба да се изведу и треба да их завршимо до почетка школске године", рекао jе Павлов новинарима.

„Изузетно задовољство је што имамо привилегију да се традиционални добар однос Србије и Русије у пракси оствари управо у старопазовачкој Општини, у Голубинцима. Наша локална самоуправа у координацији са ЈП „Дирекција за изградњу општине Стара Пазова“ брине о одржавању и уређењу великог броја објеката и до сада је реализовано више значајних подухвата и овде на школи у Голубинцима. Свакако подршка и помоћ Руске Федерације је вишеструко значајна и ми смо изузетно захвални на томе како Њ.Е. господину Чепурину, тако и господину Павлову и руској компанији која показује висок ниво своје друштвене одговорности“, поручио је Горан Савић, помоћник председника Општине Стара Пазова за економски развој и стратешки маркетинг.

Госте су мештани Голубинаца дочекали са одушевљењем, а оркестар школе jе извео песму „Подмосковске вечери“. Како је најављено из "РЖД интернешнал" у плану је да помогну jош четири или пет образовних установа у Србиjи, а радови у голубиначкој школи ће бити завршени до 1. септембра, односно почетка следеће школске године.

Видео запис РТВ Стара Пазова

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије