• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-proslava-svetog-saveШколска слава Свети Сава, по старој традицији, уз песме, рецитације деце и пажљиво припремљене светосавске програме прослављена је и овог 27. јануара у свим предшколским и школским установама старопазовачке Општине.

О сећању на лик и дело првог архиепископа и просветитеља Србије орило се у дечијим хорским извођењима песми и химни, игроказима и одабраним рециталима, које су са великом умешношћу изводили предшколци и ученици предвођени својим наставницима. Труд који су уложили у припремање програма за овај дан засијао је пред бројном публиком, који су ове прелепе изведбе награђивали громогласним аплаузима.

У жељи да укажу на значај образовања и квалитетног школског система, али и да би указали своје поштовање према деци, наставницима и управама школа представници наше Општине су се потрудили да посете што више школа, уз жељу да се и наредних година са што више ентузијазма и креативности просветних радника и ђака уприличе овакве и сличне манифестације.

Као кум Славе ШОСО „Антон Скала“ Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова се придружио деци и наставном особљу ове школе на свечаном резању славског колача, након чега је био гост и на светосавској академији, која је уследила у наставку. Ово је била и прилика да се највреднијим ученицима доделе и светосавски пакетићи, као и два таблет рачунара, као подстицај за оне који су у протеклој години остварили посебне успехе у образовању.

Школска слава је протекла слично и у другим школама са територије Општине, а присуство на свечаним академијама увеличао је и заменик председника Општине Стара Пазова Горан Врањеш, затим Радоје Благојевић, председник СО, Горан Савић, Драгољуб Трифуновић и Бранислава Мали - помоћници председника Општине, а од првих јутарњих сати, почев од ПУ „Полетарац“ и Техничке школе, са колегама из свог Одељења прославе је испратила и Биљана Чавић, начелница за друштвене делатности, културу и информисање.

Општи утисак, који су сви гости ових свечаности понели са собом при поласку био је још једна потврда оних чувених стихова прослављеног песника Љубивоја Ршумовића: „Деца су украс света!“

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије