• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Недеља посвећена најмлађима - Свако дете срећног лица чува једна породицаПод слоганом: „Свако дете срећног лица чува једна породица“, од 6. до 12. октобра, у школским и предшколским установама старопазовачке Општине обележена је Дечија недеља.

Активности које су овим поводом спроведене су највећим делом биле фокусиране на едукативне и културне садржаје, а посебан моменат пажње за око 50 малишана из предшколских установа „Полетарац“ из Старе Пазове и „Радост“ из Нових Бановаца, био је и пријем у Општини Стара Пазова.

Пријем су уприличили Горан Врањеш, заменик председника Општине, Биљана Чавић, начелница за друштвене делатности, културу и информисање и Немања Стикић, шеф кабинета председника Општине са циљем да се деци укаже пажња уз лепо дружење у једној од најважнијих локалних институција, која брине о грађанима и ради у служби свих грађана старопазовачке Општине.

Атмосфера на дочеку деце и слатка изненађења, која су их дочекала у свечаној сали зграде Општине ни за тренутак није оставила равнодушним најмлађе госте. Својим кратким уводним обраћањем децу и њихове васпитаче је поздравио Горан Врањеш, заменик председника Општине, да би након дечијих осмеха и аплауза на упућене поздравне речи и неколико интересантних питања, која су занимала децу, као неочекивана награда домаћинима, уследиле на десетине рецитација и песама - резултат вредног рада, игре и залагања васпитача и деце, али и пре свега њихових родитеља.

Ово је била и прилика да се укратко и са децом и васпитачима поразговара о евентуалним потребама за бољу и ефикаснију реализацију програма, иницијативама и предлозима, које могу допринети успешнијем раду са децом.

Завршетак овог лепог дружења зачињен је слаткишима, које је за предшколце припремила Општинска управа, али и прикладним поклонима за цртање и учење уз игру.

Дечија недеља се из зграде Општине даље, током недеље, преселила у различите установе попут Културно-пословног центра Нова Пазова, библиотеку „Доситеј Обрадовић“, а реализовано је и низ других активности, међу којима су и догађаји хуманитарног карактера у школама ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ и ОШ „Растко Немањић Свети Сава“, спортске и забавне активности у ОШ „Симеон Араницки“, као и традиционални дечији вашар у ОШ „Херој Јанко Чмелик“.

Низ трибина и тематских предавања реализовано је и у другим школама у старопазовачкој Општини, чиме је ове године на један леп и прикладан начин обележена Дечија недеља.

Фотографија:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије