• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Успешном сарадња старопазовачке Општине и Министарства Покрајине Баден-Виртемберг до Постројења за пречишћавање отпадних вода у Старој ПазовиУ посети Општини Стара Пазова и њеном руководству боравила је десеточлана делегација немачке Покрајине Баден-Виртемберг, на челу са господином Францом Унтерштелером, министром Министарства животне средине, климе и енергетике.

Ово је један у низу сусрета, и први који је одржан у Старој Пазови у циљу даље реализације пројекта изградње Постројења за пречишћавање отпадних вода.

Сарадња Општине Стара Пазова и званичника поменуте Покрајине започета је у јулу 2013. године када је, након презентације у Штутгарту, постигнут договор са Министарством животне средине, климе и енергетике Покрајине и Државним министарством Покрајине Баден-Виртемберг, које је одобрило пројекат „Анализа сектора управљања отпадним водама, биомасом и енергијом у Општини Стара Пазова“. Пројекат је подржао и лично министар министарства господин Franz Untersteller и представља стратешки документ за сва будућа конкурисања Општине код предприступних EУ и структурних фондова у области заштите животне средине, управљања отпадним водама, као и производњом и управљањем енергијом из обновљивих извора.

„Ваше велико искуство и знање у овој области су драгоцени за успех овог и осталих будућих пројеката, који су од виталног значаја за нашу Општину. Посебно се захваљујемо Министарству животне средине, климе и енергетике Покрајине Баден-Виртемберг и Институту ISWA на професионалном и коректном партнерском односу. „Студија управљања отпадним водама, биомасом и енергијом“ је претходница Пројекту изградње постројења пречистача отпадних вода и представља конкретан резултат наше сарадње. Поносни смо што наша Општина, овим пројектом, стаје међу прве локалне самоуправе у Србији, које уводе модерне технологије у циљу коришћења обновљивих извора енергије“, нагласио је у свом обраћању члановима делегације Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Поздравима се придружио и министар Франц Унтерштелер, подсећајући на цео процес припрема који је до сада успешно завршен, као и посао који је потребно урадити у наредном периоду. „Ваша Општина је показала велику озбиљност и висок ниво оперативности и захваљујући томе данас сигурним корацима идемо ка остварењу великог пројакта изградње Постројења за пречишћавање отпадних вода у Старој Пазови“, закључио је министар Унтерштелер.

Тема састанка била је посвећена наставку сарадње и ефикасној реализацији Пројекта, којим ће бити обухваћено управљање отпадним водама, односно изградња пречистача отпадних вода и прозводња биогаса од кога се добија топлотна и електрична енергија. Следећи корак је израда Студије изводљивости и оправданости уз подршку поменутог Министарства Покрајине и ISWA Института из Штутгарта, која ће као резултат дати израду генералног пројекта изградње пречистача отпадних вода.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије