• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Свечано обележен СавинданШколска слава Свети Сава свечано је ове године обележена у свим школама на територији општине Стара Пазова. Свуда се орило радосно певање ученика, који су приредили пригодне светосавске програме, а професори и родитељи су поносно и уз аплаузе поздравили њихов труд и креативност. Како традиција налаже, у свим школама обављен је и молитвени чин сечења славског колача, уз кумове Славе који су и ове године заједно са директорима и професорима били домаћини славља. Химна Светом Сави чула се и у ШОСО „Антон Скала чији је овогодишњи кум, председник општине Ђорђе Радиновић. Овде су присутни званичници, родитељи и гости уживали у рецитацијама и игроказима деце и чланова дневног боравка „Искорак“.

У неким школама поред програма уприличене су и доделе награда најуспешнијим ученицима, као што је то био случај у ОШ „23.октобар“ у Голубинцима, где је било и музичких изведби које су представили ученици. Гост ове школе, поред представника Општине Стара Пазова, био је и Мате Грозница, подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице. У школи „Симеон Араницки„ у Старој Пазови свечани славски обред обавило је свештенство храма Покрова Пресвете Богородице, а ученици су потом веома успешно извели игроказ под називом “Свети Сава, крсна слава“. У војачкој ОШ „Милан Хаџић“ такође су уручене награде ученицима, који су били најуспешнији на ликовном и литерарном конкурсу. Ђаци ОШ „Никола Тесла“ из Нових Бановаца су за прославу дана Светог Саве такође припремили песме и рецитације, а у школи „Херој Јанко Чмелик“ у Старој Пазови већ традиционално у светосавском програму поред ученика учествовале су и две групе предшколаца.

Под називом ,,Светионик кроз векове'' и ''У потрази за Светим Савом'' обележен је Савин дан у ОШ''Вера Мишчевић'' у Белегишу и Сурдуку. У присуству многобројних родитеља, гостију, запослених и ученика , изведене су предстве коју су припремили ученици школе. Свака нова сцена оживљавалла је лик и дело Светог Саве, повезујући садашњост и прошлост, неприметно указујући на праве исконске вредности и осветљавајући пут којим треба ићи, пут Светог Саве.

Овогодишња прослава Светог Саве у свим старопазовачким школама још једном је помогла да се деца подсете о значају дела и лика првог просветитеља, који је оставио неизбрисив траг у историји и култури наше земље и средњовековне државе.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије