• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Општини Стара Пазова признање РТС-а и НАЛЕД-а за Промоцију инвестиција и локални развојНа свечаности, која је прошле вечери одржана у згради Југословенске кинотеке у Београду, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, примио је признање Радио Телевизије Србије и Националне алијансе за локални економски развој (НAЛEД) за „Промоцију инвестиција“.

Поред Општине Стара Пазова у истој категорији нашли су се и градови Смедерево, Kрушевац, Oџаци и Kњажевац, а на степеницу више - наjбољих пракси локалних самоуправа стали су градови Ниш, Нови Сад, Беочин, Вршац и градска Општина Звездара. На свечаности је такође додељено и признање „Најбољи реформатор године“, које је је припало министру привреде Владе Републике Србије Саши Радуловићу.

Признањем је потврђен допринос Општине Стара Пазова и осталих награђених градова и општина који су реформама локалне администрациjе и применом нових модела и приступа у раду значаjно унапредили квалитет живота у локалноj заjедници и ниво услуга према грађанима, привукли инвестициjе, успоставили партнерски однос са постоjећом привредом и подстакли развоj локалне економиjе.

„Пре свега желим да захвалим на признању које нам је вечерас додељено. Изузетна је част наћи се у друштву представника овако значајних државних институција и локалних самоуправа, које својим радом доприносе заједничком циљу, а то је побољшање живота свих грађана и бржи развој наше земље, који подразумева рад и залагање за побољшања у најразличитијим аспектима. Као представник локалне самоуправе, која је за једно од најважнијих стратешких циљева зацртала управо довођење инвеститора, обећавам да ћемо наставити борбу за повољно окружење како би у најскоријој будућности привукли још страних инвестиција, која омогућавају бољу будућност за наше грађане“, изјавио је приликом примања признања Ђорђе Радиновић, председник Општине.

На свечаности се међу лауреате прибројао и Иван Симич, директор Пореске управе Републике Србије који је изабран за реформатора године у категориjи "Руководилац регулаторног тела“. Он препознат као иницијатор виталних проjеката и инициjатива у циљу лакшег административног поступка приjаве пореза, видљивости у раду Пореске управе и амбиjента за даље реформе пореског система.

Догађај је својим обраћањем закључио Владан Aтанасиjевић, председник УO НAЛEД-а који је подсетио да се на заjеднички конкурс НAЛEД-а и РTС-а приjавило више од 30 општина и градова коjи су се надметали у пет категориjа за награду "шампион локалног развоjа". Kатегориjе су биле jавно-приватно партнерство, подршка привреди, промоциjа инвестициjа, реформа администрациjе и сервис грађана. Aтанасиjевић jе поручио да ће НAЛEД и даље пружати подршку реформаторима у настоjањима да растерете привреду, смање бирократиjу, подигну ефикасност администрациjе и повећању запослености.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије