• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Свечано прослављен Дан 204. Ваздухопловне бригаде батајничког гарнизонаУ Музеју ратног ваздухопловства на аеродрому Никола Тесла јуче је обележен Дан 204. Ваздухопловне бригаде батајничког гарнизона, уз свечани марш, авијацијске прелете и богат културно-уметнички програм.

Догађај су посебно обележили свечани дефиле јединица и додела захвалница и признања заслужним појединцима, официрима и војницима ове бригаде.

Свечаности су, поред припадника 204. бригаде, присуствовали и представници команди и јединица Војске Србије, Општине Стара Пазова и Општине Земун, Српске православне цркве и бивши припадници Бригаде.

Подсећајући на историјат бригаде и говорећи поводом празника командант 204. Ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић је у обраћању пред свечаним стројем подсетио на славну прошлост и истакао да се и данас чине напори да се осавремени овај род војске и укључи и све савремене токове. Бандић је рекао да се ове године обележава 85 година од формирања славног 6. ловачког авијацијског пука и 64 године од настанка 204. Ваздухопловног ловачког пука, јединица које су ушле у историју бранећи слободно небо над Србијом. Он је истакао да данашња 204. Ваздухопловна бригада радом и резултатима показује дубину свог поштовања према херојима српског ваздухопловства.

Свечано прослављен Дан 204. Ваздухопловне бригаде батајничког гарнизонаДецембар 2. се обележава у знак сећања на исти датум 1949. године, када је формиран први ловачко-авијацијски пук, чију традицију наставља и негује управо 204. Ваздухопловна бригада.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије