• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Живи здраво, држи се право – не болестима зависностиПрвог дана новембра у старопазовачкој Општини организована је још једна у низу активности усмерена ка младима, превасходно младима ромске националности. У питању је Омладински волонтерски пројекат „Живи здраво, држи се право – не болестима зависности“ који је реализовало удружење грађана „Напредни Роми“ из Старе Пазове , у оквиру програма „Млади су закон“, а уз подршку хуманитарног удружења „Пријатељи“ Сремска Митровица као ресурс центра Министарства омладине и спорта за сремски округ.

Пројекат се реализује у партнерству са Општином Стара Пазова, односно Канцеларијом за инклузију Рома општине Стара Пазова.

Живи здраво, држи се право – не болестима зависностиНа тематској журци, која је организована у склопу манифестације, млади Роми су могли да на својим цртежима искажу негативне аспекте, које доноси конзумација дроге, алкохола и дувана. Као помоћно средство у едукацији, подељени су флајери на тему штетности дувана, дроге и алкохола, а за све учеснике служени су сокови и вода. Алкохола није било у употреби, као ни дуванског дима и цигарета унутар просторије.

Циљ овакве неуобичајене журке је био да се пошаље порука о здравом животу и избору који стоји пред свим младим људима. Оваквим пројектима се даје подршка младим Ромима како би се стварала атмосфера у којој је модерно и пожељно уздржати се од алкохола, дрoге и дувана. Једна од главних порука за младе је и да леп провод могу имати управо они који не конзумирају ове најчешће нарушиоце људског здравља.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије