• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Међуопштински споразум о управљању регионалним пројектима у Сремском округуПредседник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и председници општина из Сремског округа данас су у Градској кући у Сремској Митровици, у присуству Игора Мировића, министра за регионални развој и локалну самоуправу, потписали Међуопштински споразум о управљању регионалним пројектима у Сремском округу.

Овај Споразум је резултат низа прелиминарних састанака свих укључених страна са надлежним републичким и покрајинским органима, стручним установама у области управљања инфраструктурним пројектима на основу чега је и креиран модел управљања, који је усвојен и данас званично верификован. Споразум је превасходно инициран од стране Регионалне развојне агенције Срем уз свесрдну подршку поменутих Општина.

Министар Игор Мировић је овим поводом изјавио да је у Србији данас неопходно окупљање, удруживање и обједињавање око великих развојних пројеката, у циљу њиховог што ефикаснијег и адекватнијег решавања. "Чекају нас многе могућности у процесу приступања Европској унији и морамо их максимално искористити", додао је у свом обраћању присутним председницима Општина, а потом истакао пример будућег аутопута од Новог Сада до Руме који би најбоље доказао улогу заједничког рада на остваривању једног регионалног пројекта, који је истовремено и од државног значаја.

Такође, било је и речи о улози регионалних развојних агенција и Националне агенције за регионални развој у овом процесу, чији је задатак да промовишу и представљају интересе региона, да обезбеђују имплементацију регионалних развојних докумената, као и да спроводе одговарајуће мере за остваривање значајних развојних пројеката.

У прилог заједничком раду различитих институција стоји и чињеница да је јуче у Београду договорено да Министарство регионалног развоја и Влада Војводине заједно финансирају израду пројектно-техничке документације за нови аутопут са тунелом кроз Фрушку Гору са оквирним роком завршетка током идуће године.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије