• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Делегација Општине Стара Пазова посетила Сајам привреде Fiera del Levante у италијанском граду БариУ суботу, 14. септембра трочлана делегација Општине Стара Пазова, предвођена председником Ђорђем Радиновићем, присуствовала је отварању међународног Сајма привреде „Fiera del Levante“ у граду Барију у Италији. Сајам је свечано отворио премијер Републике Италије Енрико Лета (Enrico Letta) уз присуство других представника Владе Италије , ресорног министарства, као и великог броја домаћих и страних привредника из најразличитијих области привреде. Циљ ове посете били су важни сусрети са италијанским привредницима, који се сваке године окупљају на овом познатом сајму, са традицијом дугом осам деценија.

„Fiera del Levante“ је основан 1929. године, на иницијативу Општине града Бари, покрајинске администрације и Привредне коморе Барија откада и постоји. Од свог првог одржавања 1930. године, Сајам је наставио да се одржава сваке године, осим за време Другог светског рата, од 1940. до 1946. године. Укупно, око 800 италијанских и страних излагача сваке године учествује у Сајму, са око 200.000 посетилаца, углавном привредника, али и заинтересованих грађана.

Након бројних састанака и сусрета са државним званичницима и привредницима, који су одржани током ове посете, председник Ђорђе Радиновић и његов тим су договорили и будућу привредну сарадњу са Привредном комором италијанске Покрајине Пуљ (Apulia) и града Барија. Следећи званични састанак одиграће се у Старој Пазови приликом узвратне посете у време одржавања Регионалног сајма привреде у Новој Пазови 10. и 11. октобра ове године.

Један од првих корака, који је договорен, је потписивање протокола о сарадњи Општине Стара Пазова и поменуте привредне коморе, након чега би уследило и отварање представништва Коморе у Старој Пазови, а затим и важни стратешки договори око доласка инвеститора из Италије, реализације инвестиција и почетка пословања на територији наше Општине. Највеће интересовање за инвестирање које се планира обухвата области грађевинарства, туризма, производње итд.

Погледајте галерију фотографија - Фотографије су преузете са званичне интернет странице Сајма www.fieradellevante.it

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије